BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  RAMAZAN

Ramazan, Rahmet Akşamları'yla şenlenecek

Ramazan coşkusunu derinden yaşatacak etkinlikler için dev bir organizasyon yapıldı

Abone ol

Ramazan ayı hazırlıklarını tamamlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayında sosyal yardımları artırmayı ve kültürel etkinlikler de sosyal hayata katkı sağlama amacıyla dar gelirli ailelere sosyal kart ile yardım edecek.

Sosyal kart ile nüfusu 2 kişiye kadar olan ailelere 75 lira, 3 kişilik ailelere 100 lira, 4 kişilik ailelere 140 lira, 5 kişilik ailelere 175 lira, 6 ve üzeri nüfusu olan ailelere ise 200 liralık alışveriş imkanı sağlanacak.

Ramazan ayı boyunca her akşam 2 mahallede iftar yemeği verilerek, mahalle sakinlerine Konya pilavı ikram edilecek.

Programlarda hem vatandaşlar arası kaynaşma sağlanacak hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek mahalle sakinleriyle buluşarak sohbet edecek. Ayrıca, ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin de evlerine misafir olunacak.

100 GÜN 200 PROJE

''100 Gün 200 Proje'' programları kapsamında ramazan ayı boyunca Kültürpark'ta ''Rahmet Akşamları'' düzenlenecek.

Her akşam düzenlenecek etkinliklerde konser, şiir, söyleşi, naat ve kasidelerle ramazan akşamları renklenecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ramazan ayında Konya'da bir başka coşkunun yaşandığını söyledi.

MAHALLE İFTARLARI

Belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının bu aya özel çalışmalar yaptığına dikkati çeken Akyürek, ''Belediye olarak ramazan ayında yaklaşık 120 bin hemşehrimizle mahalle iftarlarında bir araya geleceğiz. Mahallelerde yapacağımız iftarlara zengin fakir, çocuk büyük tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz'' diye konuştu.

Akyürek, 55 mahallede iftar düzenleneceğini, sosyal kart ile 5 bin aileye destek ulaştırılacağını belirterek, ''Ramazan coşkusuna tüm halkın iştirakini sağlamak için çaba göstereceğiz'' dedi.

Ramazanda yetim, öksüz, ihtiyaç sahibi herkese ulaşılması gerektiğine değinen Akyürek, herkesin ihtiyaç sahiplerini, akraba ve komşusunu gözetmesi gerektiğini vurguladı.