BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28
HABER /  GÜNCEL

Ramazan ne zaman başlıyor, ilk oruç ne zaman tutulacak?

Ramazan ne zaman başlıyor? merak edilen soruların başında geliyor. 2017 ramazan ayı ne zaman başlayacak, ilk oruç ne zaman tutulacak oruç tutacakların merak ettiği sorular. İşte detaylar...

Abone ol

Milyonlarca müslümanın merakla beklediği 11 ayın sultanı Ramazan her yıl olduğu gibi; bu yıl da büyük bir coşku ve hasretle
karşılanıyor. 2017’de Mayıs ayında başlayacak olan Ramazan ne zaman başlıyor ve ilk oruç ne zaman tutulacak sorularının cevaplarını ise yazımızda bulabileceksiniz.

İLK ORUÇ HANGİ GÜN TUTULACAK?

Milyonlarca inananın ne zaman başlayacağını merak ettiği Ramazan, Diyanet İşleri’nin takvimine göre bu yıl 27 Mayıs günü başlayacak ve 24 Haziran günü sona erecek. İlk oruç ise 27 Mayıs’ta tutulacak ve Ramazan bayramı da 25 Haziran Pazar günü başlayıp 27 Haziran Salı günü sona erecek.

EN KISA ORUÇ İLK GÜN

İstanbul’da oruç tutanlar bu yıl ilk sahurlarını 03.36’da yapacak, iftarlarını ise 20.33’te. Ankara’da ise ilk sahur 03.27, ilk iftar 20.15’te yapılacak. Son olarak 3 büyük şehrin üçünsüsü İzmir’de ilk sahur 3.59’da yapılacak olup ilk iftar da 20.33’te yapılacak. En kısa oruç Ramazan’ın ilk günü tutulacak ve iftar her gün biraz daha ileri gidecek.

İMSAKİYE 2017 DİYANET LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı’nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.

TERAVİH NASIL KILINIR?

2017 Ramazan ayında ilk Teravih namazı 26 Mayıs 2017 gecesinde kılınacak. Teravih Namazı dini bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Teravih namazını dört rekatta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekatta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekatının sonunda bir miktar oturulup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlil (la ilahe illallah demek) ve salavat ile meşgul olunması uygundur.

Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.