BIST 9.581
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.488,83
HABER /  GÜNCEL

Ramazan coşkusu Büyükşehirle yaşanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ‘Geleneksel Ramazan Etkinlikleri’ 7’den 70’e Antalyalıları ağırlamaya devam ediyor.

Abone ol

Karagöz Hacivat gölge oyunu kahkahalarla izlenirken, Mehter Takımı ile Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun birlikte verdiği konser duygusal anlar yaşattı. 

Ramazan ayının bereketi ve coşkusu Karaalioğlu Parkı’nda yaşanıyor. Her akşam düzenlenen birbirinden renkli ve özel etkinliklerle Antalyalılar hem eğleniyor hem de manevi duyguları doruklarda yaşıyor. Ramazan ayının 3. gününde gölge oyunu ile başlayan etkinlikler, Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Müziği Topluluğu ve Mehter Takımı’nın birlikte verdiği özel konserle sona erdi. 

TASAVVUF VE MEHTER BİRARADA 

İlk olarak Karagöz ve Hacivat’ın birbirinden komik maceraları çocukları kahkahaya boğdu. Gösteriyi sadece çocuklar değil, aileler de keyifle izledi. Gölge oyununun ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu ve Mehter Takımı birlikte sahne aldı. Şef Aydemir Tuncer yönetiminde Tasavvuf ezgilerinin mehter marşlarına karıştığı özel konser dinleyenlerden tam not aldı. 

STANTLAR ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Büyükşehir Belediyesi sadece sahne etkinliklerine değil, şenlik alanına açtığı stantlara da Antalyalıları davet ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı standı, Ramazan Çarşısının en özel eserlerini barındırıyor. Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi, Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi, Engelli Hizmet Merkezi’nde engelli ve engelli yakınlarının yapmış olduğu el emeği göz nuru eserler satışa sunuluyor. Elde edilen gelirler yine engelliler için harcanıyor, yeni malzemeler alınarak engelli bireylerin yeni ürünler yapmasına olanak sağlanıyor.