BIST 9.080
DOLAR 32,42
EURO 35,21
ALTIN 2.325,69
HABER /  GÜNCEL

Ramazan Bayramı tatili kaç gün hükümetten 9 gün açıklaması

Ramazan Bayramı ne zaman, 2018 yılında Ramazan bayramında kaç gün tatil olacak, ramazan bayramı 9 gün tatil olur mu resmi açıklaması geldi mi sorusuları vatandaşların gündemi. Yavaş yavaş ramazan bayramı yaklaşıyor, tatil planları hızlanıyor. Peki ramazan bayramı 9 gün olur mu? 11 Haziran, 12 Haziran, 13 Haziran ve haftasonları tatil olur mu?

Abone ol

Ramazan bayramı ne zaman, ramazan bayramı kaç gün tatil olacak, 2018 yılı ramazan bayramı 9 gün tatil olur mu resmi açıklama geldi mi soruları vatandaşların aklını kurcalarken bugün yetkili bir ağızdan bayram tatili açıklaması geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ramazan bayramı 9 gün olur mu sorusuna cevap verdi. İşte hükümetten ilk bayram tatili açıklaması...

Bu sene Ramazan bayram tatili 14 Haziran perşembe arefe günü ile başlayacak. 14 Haziran perşembe günü öğleden sonra resmi tatil başlayacak. Bayramın ilk günü ise 15 Haziran cuma günü olacak. Bayramın 2. ve 3. günü ise haftasonuna denk geliyor.

BAYRAM 9 GÜN TATİL OLUR MU RESMİ AÇIKLAMA: Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak sorusu Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a soruldu. Kurtulmuş, Ankara Palas'ta medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle dün bir araya geldiği iftarda, soruları yanıtları, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ: Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Ramazan Bayramı tatili 9 gün olacak mı" sorusunu, "Şu anda benim diyecek bir şeyim yok. Ben Kültür ve Turizm Bakanıyım şu anda, bana sorarsanız, insanların turizm faaliyetleri. Ama bir de bunun bir ekonomik şeyi var, bu biraz kolay değil yani." diye yanıtladı.

BAYRAM NE ZAMAN-AREFE GÜNÜ TARİHİ: Ramazan bayramı ne zaman, 2018 ramazanın son gnü ne zaman, Ramazan'ın bitişi hangi tarih araştırmaları son günlerde arttı. Mübarek ramazan ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde vatandaşların gündeminde ramazan bayramı kaç gün tatil olacak, arefe günü ne zaman ve bayram tatili 9 gün olur mu soruları var. Bu sene uzun ramazan bayramı tatili olmayacak. 30 gün oruç tutacak müslümanlar için orucun yani Ramazan'ın son günü14 Haziran perşembe günü olacak. Arefe günü olan 14 Haziran perşembe günü son iftar açılacak ve 2018 yılı Ramazan ayı sona erecek. 2018 ramazan bayramı ise bu sene 14 Haziran perşembe arefe günü ile başlayacak. Arefe günü yarım gün tatil olacak. Ramazan bayramının 1. günü cuma gününe 2. ve 3. günü ise 2018 yılında haftasonuna denk geliyor.

AREFE GÜNÜ HANGİ İBADETLER YAPILIR: Ramazan Bayramının yaklaştığı bugünlerde Müslümanlar arife gününü hangi ibadetler yapılır merak ediyorlar. Ramazan Bayramına az bir zaman kalması nedeni ile arife gününde yapılacak olan ibadetleri sizler için derledik. Arife günü kuşluk namazı, teşbih namazı ve şükür namazı kılarak gündüzünü ve ramazanın son gününü ihyaya çalışılmalıdır. Yine bu günde fitre veremeyenler iki rekât namaz kılıp Allaha iltica ederler. Bu günde kabirleri (ölmüşleri)ziyaret etmek onlara Yasin ve mülk sureleri gibi Kuran okumak, onlara hediyeler göndermek çok faziletli ibadetlerdendir. Yine Arife günü istiğfar, salavat, kelime-i tevhit okuyarak hususi hatimler yapmakta faziletli ibadetlerdendir. Ayrıca bin ihlası şerif okuyarak ihlas hatmi yapmak tavsiye edilen ibadetlerdendir. Bu günün gündüzünde olduğu gibi gecesini de ibadetle geçirmek lazımdır. Zira arife gecesini ihya eden kişiye cennet vacip olur buyrulmuştu.

AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUALAR: Diyanet İşleri’nde yer alan bilgiye göre Arefe Günü için Hz.Muhammed şu duayı uygun görmüştü:
“Allah’tan başka ilah yoktur, o tektir, onun ortağı yoktur. Mülk sadece onun, hamd da yalnız onadır. O her şeye kadirdir.”

Hz. Ali ise bugün için şu duanın okunmasını tavsiye etmiştir:
Allah’ım, bizim dediğimizden hayırlı olarak, Zât’ının buyurduğu gibi hamd sana mahsustur. Allah’ım namazım, sair ibadetlerim, ölümüm, yaşamam senin içindir. Kalan varlığım da Zât’ın içindir. Allah’ım kabir azabından, kalp fitnesinden, işlerin bozulmasından sana sığınırım. Allah’ım esen yelin getirdiği şeyin hayırlısını senden dilerim.”

Ayrıca bugün içinde İhlas Suresi’nin sürekli okunması gerektiği de vurgulanıyor.

İhlas Suresi’nin Arapça okunuşu: “Kul hüvellâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüven ehad.”
İhlas Suresi’nin Türkçe çevirisi: “De ki; O Allah bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiçbir şeye muhtaç değildir). (O)Doğurmadı ve doğurulmadı. O'na bir denk de olmadı.”

2018 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN: 11 ayın sultanı Ramazan ayı bu sene 16 Mayıs günü başlayıp, 14 Haziran Perşembe günü arefe günü ile nihayete eriyor. Kadir Gecesinin ise tahmini olarak 10 Haziran Pazar gününe geldiği söyleniyor. Ramazan Bayramı da arefe gününü takip eden 15, 16 ve 17 Haziran günlerini kapsıyor. Tatil günlerini merak eden vatandaşlar bayramın hangi güne geldiğini merak ediyorlar. Ramazan Bayramı bu sene Cuma- Cumartesi ve Pazar günlerine denk geliyor. Buna göre bayram tatili 3-4 gün civarı olacak.

*16 Mayıs 2018 Çarşamba (Ramazan'ın ilk günü)

*10 Haziran 2018 Pazar (Kadir Gecesi)

*14 Haziran 2018 Perşembe (Arefe)

*15 Haziran 2018 Cuma (Ramazan Bayramının (1.Gün)

*16 Haziran 2018 Cumartesi (Ramazan Bayramı (2.Gün)

*17 Haziran 2018 Pazar (Ramazan Bayramı) (3.Gün)