BIST 9.462
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.498,31

Ramazan Aslan

Yaşadığımız şu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yazı ile sizlerleyim çünkü bu özel köşe yazısının kahramanı sözü özü bir sımsıcacık kalbiyle beyninin derinliklerini benimle paylaşan Ramazan Aslan… İşte Huzurlarınızda belki eksiği var ama fazlası

Ben Sihre İnanırım

Bu Adamın Elinde Değil Ruhunda Sihirli Değnek Var

Yaşadığımız şu soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir yazı ile sizlerleyim çünkü bu özel köşe yazısının kahramanı sözü özü bir sımsıcacık kalbiyle beyninin derinliklerini benimle paylaşan Ramazan Aslan… İşte huzurlarınızda belki eksiği var ama fazlası yok eğrisi büğrüsü hiç yok yürekten bir paylaşım.  

Aska Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan

Hayatının Zaferini Mücadelesiyle Yazdı

Ramazan Aslan bazen puslu bir havada ufku görünmeyen bir denizin kıyısı gibi bir başına hayatın içinde öylece kalakalmıştı ama çocuktu… Dünde bugün gibi ama ya sonrası; işte orası da Ramazan Aslan’ın yüreğin de saklı… O ufuk aralanıyor en doğal en yalın en içten en yeni ve en eskisiyle dünü bugünü ve yarınıyla huzurlarınızda Ramazan Aslan…

Ramazan Aslan şimşek sesi gibi korkutan, üzen, acıtan günlerinde korkmadı hayattan, işine sarıldı bir gün şimşeğin kendisi olacağını biliyordu ve oldu ama güneşiyle…

Tenekeyi Pırlanta Yapar

Topluma harcadığımız her zaman size katlanarak geri döner. Kendinize harcadığınız her zamanda ise bencillik vardır. Biz dediğimiz şeyde ise çoğalma vardır, üretkenlik vardır, tenekeyi pırlanta yapar. 

Yaptığınız İş Tarlaya Ektiğiniz Tohumdur Bundan Utanmayın

Özellikle insanlar yaptıkları her şeyin iyisi ile kötüsüyle kendilerine ait olduğunu örnek verirsek bir işi yaparken yaptığımız işin çeşidi ne olursa olsun kendimiz için yaptığımızı unutmamamız gerekiyor. Yaptığımız iş tarlaya ektiğimiz bir tohumdur bir başkası tarafından yadırgandığını düşünebilirsiniz ancak onun geleceğinizle ilgili bir temel teşkil ettiğini unutmamalısınız. Eğer bir şey yapıyorsanız mutlaka hedefiniz olmalı ve yaptığınız işin en iyisini yapmalısınız.

Severek Yapılan İş İle Sevilmeden Yapılan İş Arasındaki Fark

Herkes bir iş yapar ama herkes severek yapmaz. Severek yaptığınız her işte % 51’i elinizdedir, geriye kalan %49’u kendiliğinden gelir.

Önce Para Dememek Gerekiyor

Özellikle zamanı çok iyi kullanmak gerekiyor. Yaptığınız işin adı ne olursa olsun yaptığınız işi en iyi yapıyorsanız para sizin peşinizden koşar. Parayı kazanmak için sabırlı olmak gerekiyor, sabırla birlikte akıl ve cesaretinizle hareket etmelisiniz. Yalnız başına sabır bir şey değildir. Yol alabilmek için cesaretli olmanız doğru yapabilmeniz içinse aklınızı kullanmanız gerekiyor. Sabır, akıl, cesareti doğru yerde doğru zamanda kullandığınız zaman ulaşamayacağınız hiçbir hedef yoktur.

Hiçbir Şey Bedel Ödemeden Olmaz

İnsan hayatının içerisinde yenilikler, yeniliklerin içerisinde fırsatlar vardır. Fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor. Hiçbir şey bedel ödenmeden kazanılmaz, kazanılsa da kalıcı olmaz.

Günümüzde Kolay Zengin Olmak Hevesi

Özellikle günümüz şartlarında gençlerde kısa vade de zengin olma hevesi mevcuttur. İnsanlar bedel ödemeden zengin oluyorlar ise bu zenginlik kısa sürelidir çünkü bedel ödememiştir, nereden geldiğini bilmiyordur. Nerden geldiğini bilmediği zenginliği de kaybetmesi çok kolaydır. Oysaki bedel ödediği bir şey kaybetmek çok zordur çünkü çok zorluklarla elde ettiği bir şeyi kolay kolay kaybetme riskini alamaz.

Çıraklığını Yapmadığın Bir İşin Ustalığında Başarısız Olursun

Turizm öğrencileri özellikle üniversiteden sonra hemen genel müdür olacaklarını düşünürler, oysaki çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığında başarısız olursunuz. Yani bulaşık yıkamayan bir insanın yönetici koltuğunda oturduğunuzda bir bulaşıkçının işletmeye vereceği zararın farkında olmaz. Dolayısı ile altınızdaki çalışanları verimli halde çalıştırmanız için onların dilinen anlamanız gerekir.  Eğer onların yaptığı iş hakkında bilgi sahibi değilseniz sizden daha iyi bilen sizi yönetmeye kalkar. Farkında olmadan işletmeye zarar verirsiniz. 

Ulaşılması Zor Olan Misafir Oldu

Sektörde hiç kimsenin tahmin edemeyeceği derecede değişiklikler oldu, gelişmeler yaşanıldı. Eski yönetim tarzında bir genel müdür erişilmesi zor kişiydi şimdi ise bir genel müdür operasyonun bir parçası olup, ulaşılması zor olan misafir oldu.  Yani tüketici bilinçlendi, dünya küçüldü. İsteyen herkes bir tesis yerine binlerce tesis arasında seçim yapma şansına sahip oldu. Bugün sahip çıkamadığın misafirine (biz misafir diyoruz müşteri değil) yan komşunuz olan işletme kapıdan elleri pençelenmiş misafiriniz ağırlamak için bekliyor. Yaptığınız işin en iyisini yaptığınızı biliyorsanız tüketici sizin adınıza avukatınız savunucunuzdur. Ödediğinizle aldığınız arasında dengesizlikler var ise uzun vade de iş yapma şansızınız yoktur.  Ramazan Aslan ve Aska Otelleri ne vadediyorsa onu sunar. Hedefi onun fazlasını vermektir. Eksisine düşmez, düşemez. Bindiğiniz dalı kesemezsiniz kısa vadede iş yapmıyorsunuz.  Aska Hotels gerek seyahat acentaları, gerekse iş ortakları, tedarikçileriyle ne alıp ne vereceğini çok net bir biçimde belirleyip verdiği her sözün arkasında kaybetmek pahasına da olsa durmuştur ve bundan asla taviz vermemiştir.  Her gün para kazanılmaz. Önemli olan Kümülatifte ne yaptığını biliyor olmaktır. Aska Hotels’in çalışanları dahil olmak üzere bildikleri tek şey vardır sermayede Aska’nın kendi ismidir. Bazen paranın yapamayacağı şeyleri ilişkiler yapabiliyor, bununda başlangıcı iletişimle oluyor.

 

Dün İle Bugün Arasında Neler Değişti

İsterse dünya sizin olsun sofraya oturduğunuzda tüketeceğiniz bir gramaj vardır. Onun üzerine çıkamazsınız, kaldı ki, belirli bir yaştan sonra tüketeceğiniz bir ürünün gramajı da çeşidi de azalır. Yasaklar başlar şunu yemem bunu yeme diye... Siz belirli bir noktadan sonra iyi bir bekçi olmak mecburiyetindesiniz. Elinizdeki doneleri, varlığınızı kimsenin hakkını kimseye yedirmeden dağıtmakla yükümlüsünüz. Sektörümüzde yüksek sezon dediğimiz aylarda para trafiği çok yoğundur. O para sizin değildir. O paranın bekçisisiniz. Tedarikçiye, çalışana onu düzenli olarak ulaştırmak olmazsa olmazlarınız olmalıdır. Eğer siz o para trafiğine kapılırsanız yağmura karşı dayanıklı olmazsınız, seller alır götürür sizi.

 

Ben, Su Testisine Benzer

Ben, su testisine benzer suyolun da kırılır. Biz, suyolunu birleştirir bir yapar çevreye değe katar.  Bir insanın temeli geçmişiyle vardır. İnsan onu yapılandırır eğer temeliniz sağlam ve dürüstlük üzerine kurulmuş ise hiçbir deprem şiddeti şekli sizi etkileyemez. Çünkü dürüstlük, iyi niyet, temiz duygu sizlerin ayakta kalmanıza neden olur.  

O Resim Karesi

Mutlu gülen yüzler, anlamlı bir aile ve bu mutluluktaki büyük pay sahibi olan Ramazan Aslan, bu mutluluğun bedelini o resim de fotomontaj olarak yer alarak ödedi. Ben ailemle her gün yeniden doğuyorum ve yorgunluğumu unutuyorum.

 Eşi Fadime Aslan’ın gözünde Ramazan Aslan hayatı ifade ediyor, pozitif, sevecen, çok hassas, müthiş bir baba, evde kuralcı değil, evde pişen her şeyi çok sever, eve iş getirmez.

Hayali Eşi İle Dünya Turu

Elim titrediği zaman ne kendim ne de bir başkası için imza atmayacağım. Hayalim eşimle dünya turuna çıkmak. Ailesine çok düşkün olan Ramazan Aslanın, Buse, Beste, Baran, Buket hem çocuklarının hem otellerinin ismi olduğu gibi Aska amblemin de ki aslanın sırtında gezen B’ler aile temeli ve aile kavramını ifade etmektedir.

İsteyeceksin, İnanacaksın

Şuana kadar verdiğimin hayatta hep fazlasını aldım. İnsanoğlunun isteyip te yapamayacağı hiçbir şey yoktur ama isterken inanmalıdır. Sevgili kızım Buse doğdu gün ne evim vardı ne de arabam, ama ben 18.yaş gününde Buse’ye sana araba hediye edeceğim dedim. Evdeki herkes baktı, güldü ve geçti. Geçen 31 Ekim’de ehliyetini aldığı gün istediği arabayı alması için verdiğim sözü tuttum.

 

ASKA HOTELS

Kapıdaki yıldızlar değil misafirlerimizin verdiği yıldızlar gerçek olan değerlendirmedir ve bizim için çok değerlidir.

Aska A.Ş 1999 Yılında Limited Şirketi olarak kuruldu.

2000 yılında Sun Queen Beach Otel işletmeye açıldı.

2001 yılında şirkete Club Sun Heaven ve Kleopatra Beste Otel eklendi.

2004 yılında, Sultan Pan Hotelin mülkiyeti alındı ve ismi Aska Baran olarak değiştirildi.

2008 yılında Starliçe Otelin üst yapı hakkı devralınarak ismi Buse Resort olarak değiştirildi.

2008 sezon sonunda Club Sun Heaven'ın işletmesi bırakıldı ve Costa Otelin işletmesi alındı.

2008 yılında Aska Ltd.Şti Aska A.Ş olarak ünvan değiştirdi.

2009 yılında Justiniano Otel işletmesi Aska bünyesine eklendi.(bir yıl sonra ismi Just In Beach olarak değiştirildi.)

Yine 2009 Yılında Club N otelin mülkiyeti alınarak ismi Buket Resort&SPA olarak değiştirildi.

2010 yılında Aska Baran Otelin yanında bulunan Yuvam Apart kiralanarak yenilendi ve Baran Garden olarak satışa sunuldu.

2010 Yılında Washington Resort Otel in işletmesi alındı.

2011 kış sezonunda Buse Resort Otel in kapasitesi artırıldı.

2011 sezonunda Aska Hotels 8 tesis ve 4216 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye devam etmektedir.

 

Ramazan Aslan’dan Çalışanlarına Açık Mektup

Ramazan Aslan dahi şirkete zarar verebilecek güçte değildir herkes şirket için vardır. Bu şirkete zarar verdiğimi hissettiniz an en alttan en üste kadar beni uyarmakla yükümlüsünüz. Aksi takdirde bunu bilip te uyarmamanız birlikte olmama nedenizdir. Çünkü biz bizizdir biz ben değildir.  Ben sizin yanınızdayım, sizin karşınızdayım bir ihtiyacınız varsa söyleyin, benim yatırımım çalışanımadır ve ülkemedir.

Eğitim Kutsaldır

Bilgiyi paylaşın. Eğitim kutsaldır, eğitimi çözdüğünüz takdirde insanların daha huzurlu yaşadığını görürsünüz. Cahilin şerrinden korkmak gerekiyor çünkü kaybedeceği hiçbir şey yoktur. Oysaki eğitim görmüş kişilerin kaybedeceği çok şey vardır.

Anne ve Babasına olan En Derin Sevgi ve Saygısıyla

Zini ve Abdullah Aslan Anaokulu'nu memleketi olan Adıyaman Kahta’da yaptırarak eğitime destek olmuştur. Adıyaman Türkiye’de turizme ilk başladığı iller arasındadır.  Nemrut’un Adıyaman da olması dünyayla olan köprünün kurulmasına neden olmuştur.

Ramazan Aslan Otelcilikte Bir Başarı Öyküsüdür

Antalya SKAL yönetim kurulu başkanı ve Crystal Hotelleri CEO’su Umman Çetinbaş: Ramazan Aslan otelcilikte bir başarı öyküsüdür. Herkes otel patronu olamaz. Ramazan Aslan’ı her zaman saygıyla anar ve kutlarım. Belki de onun hikayesinin dünyada bir eşi benzeri yoktur. Tamamen tırnaklarıyla, beyniyle, aklıyla, inancıyla bu günlere geldi herkese örnektir.

Maritim Pine Beach Otel Genel Müdürü Ercan Çek: çok kıymetli, yazılmayı, övülmeyi hak eden çok özel turizmci. Her şeyden önce şahsiyetiyle saygı uyandıran adam gibi adam Ramazan Aslan daha ne denilebilir ki dedi.

Ramazan Aslan Sadece kendi yönetici ve çalışanlarıyla değil, otelcilik sektörünün genç yöneticileriyle de fikir paylaşımları yapıp onları da olumlu yönde teşvik edici ziyaret ve davetlerini her fırsatta yapmayı da ihmal etmiyor.

 

Ramazan Aslan mucizeyi gerçeğe dönüştürdü. Kendi gerçeği mucizesi oldu, o şimdi en özel ödüllerin sahibi. Hayatının ödülüyse mücadelesi oldu. Sabrı ve dürüstlüğü feneri, ışığıysa azmi ve inancı oldu. O ışıkla aydınlanan bir okulu, kurduğu otellerde çalışan ekibi ve onu saygıyla ayakta alkışlayan dostları… Basamakları çıkarken kimseyi kırmadı, incitmedi, üzmedi ve geldiği konumda kimseyi küçümsemedi çünkü o bir yanında 13 yaşında küçük ve zayıf bedeni ile Kahta’da çalıştığı otelde valizleri taşıyan Ramazandı.  Ama yüreği hep büyüktü tıpkı gelecek hayalleri gibi… Aslında onun hikayesinden hepimize kalan bir şeyler var.

  El sıkışmalarımızın bir ömür boyu dostlukla kalması ve yaşatılması dileğimle tatil tadında kalın...