BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.433,96
HABER /  DÜNYA

Rakka'da ABD ortalığı karıştırdı! Rusya'dan flaş karar

RAKKA'da işler karıştı. YPG'yi vuracağı iddia edilen Suriye uçağı ABD tarafından düşürüldü. Uçağın düşürülmesi ile ABD ve Rusya karşı karşıya geldi. Moskova flaş bir karar aldı ve Fırat'ın batısına geçeni hedef sayacağını duyurdu.

Abone ol

ABD'nin YPG'yi hedef aldığını iddia eddiği Suriye hava kuvvetlerine ait bir uçağı düşürmesi tüm hesapları altüst etti. Uçağın vurulması ile birlikte Rusya ile ABD birbirine düştü.

Rusya Suriye ordusuna ait bir SU-22 savaş uçağının düşürülmesine çok sert tepki gösterdi ve artık kendi bölgesine giren her uçağı hedef sayacağını ilan etti.

MOSKOVA'DAN FLAŞ KARAR
Suriye uçağını düşürmesi hakkında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, 'Suriye hava sahasındaki kazaları önleme memorandumu' kapsamında ABD'yle yapılan işbirliğini askıya aldığını duyurdu. Bakanlık, ABD'nin saldırıdan önce Rusya ile iletişim kanalını kullanmadığını vurguladı.

FIRAT'IN BATISINA GEÇEN...

Rusya aldığı kararla Fırat'ın batısına geçen tüm uçakları da hava hedefi olarak dikkate alacağını ilan etti. Açıklamada "Bundan böyle Fırat'ın batısındaki bütün uçaklar hava hedefi olarak alınıp Rus yerden ve havadan savunma araçları eşlik edecek' denildi.

ABD'DEN UÇAK AÇIKLAMASI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye Hava Kuvvetleri'ne bağlı SU-22 tipi savaş uçağının düşürüldüğünü doğruladı. Yapılan açıklamada, Amerikan ordusuna ait F-18 Super Hornet tipi uçağın Suriye hükümetine ait S-22 tipi uçağı düşürdüğü bildirildi.

Suriye uçağının, IŞİD'e karşı savaşta ABD'nin ortağı olan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçılarının bulunduğu bölgeyi bombalaması üzerine hedef alındığı ve Tabka kenti semalarında uçağın vurularak düşürüldüğü belirtildi.  Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

-"Koalisyonun görevi IŞİD'i Irak ve Suriye'de yenilgiye uğratmaktır. Güçlerimiz Suriye rejimi, Rusya ya da rejim yanlısı güçlerle çatışma niyetinde değildir. Ancak koalisyon güçlerini ve ortaklarımızı her türlü tehdide karşı savunmakta da tereddüt etmeyecektir."

SURİYE : IŞİD'İ VURACAKTIK
Uçağın enkazının Tabka bölgesi Ceadin köyü civarında düştüğü kaydedildi. Suriye Savunma Bakanlığı, olayını doğrulayarak, uçaklarının IŞİD mevzilerini bombalamak üzereyken ABD tarafından düşürüldüğünü açıkladı. ABD, daha önce de Humus ve Tanef bölgelerinde rejime ait konvoyları vurmuştu.