BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.496,58
HABER /  DÜNYA

’’Rakip bize üstünlük sağlamadı’’

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Trabzonspor ile golsüz berabere kaldı. <br/><br/>’’BAZEN TOP SADECE İÇERİ Gİ...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Trabzonspor ile golsüz berabere kaldı.

’’BAZEN TOP SADECE İÇERİ GİRMİYOR’’
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyunda üstünlüğün kendilerinde olmasına rağmen kazanamadıklarını belirterek, “Oyunun üstünlüğü bizdeydi. Fakat ritim ve hücumdaki farklılığı oluşturmak konusunda etkisiz olduk. İsabetli şutlar konusunda problem yaşadık. Oyunun kontrolü ile ilgili sıkıntımız yoktu. Zaman zamanda yavaş kaldık. Kazanmamız gereken oyunları biraz daha çeşitlilikle kazanabilirdik. Ligde 7 hafta geride kaldı. Şu andaki pozisyonumuzu sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz. Rakip bize üstünlük sağlamadı kendi ritmimiz bulduğumuzda çok daha etkili olacağımızı düşünüyorum. Bugün rakibe karşı ciddi üstünlük kurduk. Bazen top sadece içeri girmiyor. Bugün onu yaşadık. Oyuncularımın kazanma tavrını ortaya koymalarından çok memnunum” dedi.

’’BİZİMLE İLK RESMİ MAÇTA OYNAYACAKTIR’’
Bir basın mensubunun sarı-lacivertli futbolcu Bruno Alves’in sakatlığı ile ilgili sorusu üzerine Yanal, “Yaklaşık 10 gün sonra Alves bizimle ilk resmi maçta oynayacaktır. Antrenmanda bir şey yaşanmadı. Fakat özel çalışma yaparken sıkıntı yaşamış. Biz de kendisini riske atmadık. Alves aynı zamanda milli takımdan da feragatini istedi. İlk resmi maçımızda oynayabilir” şeklinde cevap verdi.
Fenerbahçeli futbolcu Holmen ise hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade ederek, “Üç puan almak istiyorduk ancak bir puanla yetirmek zorunda kaldık. Pozisyonları bulduk ama golü bulamadık. Hayal kırıklığı yaşatacak bir skor aldık. Oyunun kontrolü bizde olsa da sonucu bulamadık” şeklinde konuştu.
Fenerbahçeli bir diğer oyuncu Emenike de yakaladıkları şansları gole çeviremediklerini vurgulayarak, “Takım halinde mücadeleyi ortaya koyduk. Yeterince fırsatlar bulduk ama aceleci davranınca golü atamadık. Milli takım arasından sonra iyi olacağımı düşünüyorum“ diye konuştu.

MUSTAFA AKÇAY:’’AKIL VE ESTETİK BİR ANDA OLABİLİR MİYDİ?’’
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, baştan sona iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, “Başlangıçta üç faktörü içinde bulunduran bir maç oynadık. Hem ligi elde tutmak istiyorsunuz, psikolojik ve ruhsal açıdan önemli bir müsabakayı çıkıyorsunuz. Akıl ve estetik bir anda olabilir miydi? Biz aklı tercih ettik. Akıllı oynayarak rakip büyük toplar sonucunda gol bulmaya çalıştık. Dikkatliydik maçın başından sonuna kadar iyi mücadele oldu. Özellikle oyuncularımın onurlu duruşlarından dolayı kutluyorum. Üst düzeyde oynayan takımla bir sistemle inat ederek oynayamazsınız. Rakip sizi farklı davranışlara itebilir. Oyun kalitesini düşünürken hedefe giden puanları almak zorundasınız. 5 atıp 4 gol yiyen mantıkla oynamıyorum. Savunma iyi yapılırsa direk oyun anlayışı ile oynarsanız. Sonuç alırsınız. Savunma saygı duyduğum için estetik olmayan maçlar görebilirsiniz. Estetik ve akılla oynadığınızda aklı önde tutuyorum” diye konuştu.

’’KOL KIRILIR YEN İÇİNDE KALIR’’
Ünal Karaman’ın istifası ile ilgili sorulan bir soruya ise Akçay, şu cevabı verdi:
“Ünal Karaman tanıdığım kadarıyla kaliteli bir insan. Kulübümüzün işleyişi ile ilgili sorunlar olduğunu ifade etti. Kendisi çok yüksek yetkilerle başladı. Bizim bilmediğimiz çok fazla bilgim yok. Bu anlayış içindeki belki tıkanmalar oldu. Profesyonel dünyada futbolun yönetim biçiminde bu tıkanmaların gayet normal olduğunu kabul edilerek ’kol kırılır yen içinde kalır’ mantığı ile kabul ediyorum.”
Trabzonsporlu futbolcu Olcan Adın ise güzel bir maç olduğunu belirterek, “Bizim açımızdan son haftalarda yükselen form grafiğini yükseltme adına güzel maç oldu. Rakip şampiyonluk yolunda rakiplerden birisiyle oynuyorsunuz. Galip gelemiyorsan yenilmeyeceksin maçı oynadık. Sonuçta beraberlik çıktı. Milli maç arasını iyi şekilde değerlendirip lige ve Avrupa kupasına hazırlanacağız” dedi.
Bir basın mensubunun maç sonu çıkan olayla ilgili sorusuna ise Adın, “Aslında fazla büyütülecek olaylar olmadı. Centilmenlik sınırları içinde güzel mücadele örneği gösterdiler. Maç sonunda bence Onur’un hiçbir suçu yok. Onur kendisine yapılanlara formasındaki armasını öperek karşılığını verdi. Bizde Onur’u korumak amacıyla oraya gittik. Orada Onur’un yaptığı en küçük davranış yoktu” şeklinde cevap verdi. Bordo-mavili bir diğer oyuncu Malouda, takımın performansından memnun olduğunu dile getirerek, “Takımımızın performansından çok mutluyum. Zorlu bir haftayı geride bıraktık. Şampiyonluk adaylarından birisiyle zorlu bir mücadeleyi bitirdik. Maç içinde bizim pozisyonlarımız oldu. İki takımda girdiği pozisyonları değerlendiremedi maç berabere bitti. Takım arkadaşlarımın gösterdiği performanstan mutluyum. Takımın güvenin gelmesi adanı önemli maçtı” şeklinde konuştu.
(İHA)