BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  POLİTİKA

Rakibinden Bahçeliye ağır suçlama

MHP lideri bu sözlere çok kızacak. Rakibi Ahmet Reyiz Yılmaz, “Asıl Kürt Açılımı’nı Devlet Bahçeli yaptı’ dedi..

Abone ol


İNTERNETHABER

Kongrede Genel Başkan adayı olacağını ilan eden MHP’li Ahmet Reyiz Yılmaz, hükümetin ‘Kürt Açılımı’na tepki gösteren Devlet Bahçeli’yi sert sözlerle eleştirdi. Yılmaz, “Asıl Kürt açılımını siz yapmadınız mı? DTP’lilerin elini sıkarken, DTP’lilerle göbek atarken, birlikte bilboardlarda resim astırırken açılım yapmadınız mı? “diye sordu.

Bahçeli’nin Mersin konuşmasını eleştiren bir yazılı açıklama yapan Ahmet Reyiz Yılmaz, “Türkiye de ‘Kürt açılımı’ diye bir konu gündeme geliyorsa bunun tek nedeninin Bahçeli ve Bahçeli’nin 12 yıl boyunca Türk Milliyetçilerini 3 Hilalin altından uzaklaştırması” olduğunu ileri sürdü ve şunları söyledi:

"DTP İLE SARMAŞ DOLAŞSINIZ"
“Bir taraftan MHP Genel Başkanı olacaksınız öbür taraftan AKP’ye ‘İp’ atacaksınız, DTP ile ‘göbek atıp’ Mecliste sarmaş dolaş olacaksınız ve Terörist başına ‘liderim’ diyen bölücü başının temsilcisi ile bilboardlarda resim astıracaksınız… Sonra da Milliyetçilik yapacaksınız!.. Bunları yapmak başlı başına bir Kürt açılımı değil mi zaten? Kimi kandırıyorsunuz? Bu millet ciddiyetsiz tutumlarınızı artık kaldıramıyor ve sindiremiyor.
Oturduğunuz makamın ağırlığını bir kez daha hatırlatıyorum. Hilalin kalbine saplanmış hançer acısı ile yanan milletimizin yüreğine daha fazla acılar ve gönül kırıklıkları yaşatmaya kimsenin hakkı olamaz.”

GÜL-ERDOĞAN FARKLI MI?
Kendisinin önerdiği 5 maddelik ‘Türk Açılımı’nın da Bahçeli ve MHP tarafından acil olarak TBMM gündemine getirilmesini de isteyen Yılmaz, MHP liderinin başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı ‘hevesine’ itiraz etmesini de eleştirdi. “Ha Gül ha Erdoğan. Ne farkları var?” diye soran Reyiz Yılmaz, “Siz 2011 hesabınızı MHP’li bir başbakan ve cumhurbaşkanı üzerine neden yapmıyorsunuz? Gül'ü Cumhurbaşkanı yaparken aklınız neredeydi?” dedi. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"İKTİDARLARI SİZİN ESERİNİZ"
“Erdoğan ile Gül arasında hangi farkları gördünüz de Gül’e Cumhurbaşkanı olması için vize verdiniz? Kürt açılımını destekleyen Cumhurbaşkanı değil mi? Ha Erdoğan ha Gül.. İki resmin arasındaki farkı bu millet bulamadı da siz ne fark buldunuz? Roma’da Papa’nın gölgesi altında imzalar beraber atılmamış mıydı? Ya da 7 yıldır bu ülkede yaşanan onca onur kırıcı hadise vuku bulurken iktidarda başkaları mı vardı? Bugün Erdoğan Başbakan, Gül Cumhurbaşkanı ise bunun tek sorumlusu sizin MHP’yi hak ettiği şekilde yönetememiş olmanızdır. Niyetiniz hala ikisinden birini 2011’de Cumhurbaşkanı mı yapmak? Orada durun Sayın Bahçeli! O kadar uzun boylu değil... 2011’ de sizin yanlışlarınıza rağmen 3 Hilal 3 Makama Sahip Olacak. Cumhurbaşkanı da Başbakan da bir MHP’li olacak...”

“BALGAT’LA SINIRLISINIZ”
Ahmet Reyiz Yılmaz açıklamasında 2009 Olağan Büyük Kongrede Milliyetçilerin ‘sırtındaki kamburlardan kurtularak tek başına iktidar yolunu açacaklarını’ da ileri sürdü ve “Milliyetçiler tek başına iktidar olma güç ve kudretine sahiptir. Bunu iyi bilmektesiniz. Kendinizi sorgulamak ve Türk Milliyetçilerinden özür dilemek zorundasınız. Delegelerin arkasında gezerek MHP‘yi iktidara taşıyamazsınız. Bu yolla ancak 12 yıl boyunca yaptığınız gibi kendinizi iktidar yaparsınız. Bu yolla elde edeceğiniz iktidar ise, Müslüman Türk Milliyetçilerinin gönlünde değil Balgat’ta oturduğunuz binanın içinde kalır” dedi.