BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Papaz Brunson serbest mi bomba karar açıklandı! Rahip eşine sarılıp ağladı

İZMİR'deki Papaz Brunson davasından beklenen son dakika haber geldi. 'Türkiye'ye seviyorum beraatimi istiyorum' diyen Rahip Brunson için mahkeme 3 yıl 1 ay hapis cezasına karar verdi. Bu karar papazın serbest kalması anlamına mı geliyor işte durum:

Abone ol

AMERİKALI Rahip Andrew Craig Brunson için beklenen karar açıklandı. Mahkeme heyeti Papaz Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Rahibin hapiste yattığı süre bu cezadan düşülünce Brunson serbest kalmış oluyor. Papaz Brunson 35 yıl hapis cezası ile yargılanıyordu. Trump haberi duyar duymaz hemen twit attı.

Reuters : Askeri uçakla ABD'ye dönüyor
Mahkeme kararıyla Rahip Brunson hakkındaki ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı da kalktı. Papaz için ABD'de özel jet hazırlattı. Reuters haber ajansı Brunson'ın askeri jetle ABD'ye döneceğini duyurdu.

Tanıkların hepsi çarketti
Brunson'ın serbest kalmasını davadaki 3 önemli tanığın ifadelerini değiştirmesi sağladı. Brunson aleyhindeki ifadelerinden çarkeden tanıklar, 'yanlış anlaşıldıklarını' iddia ettiler.

Papaz Brunson eşine sarılıp ağladı
Andrew Craig Brunson'ın eşi Norine Brunson mahkeme karar için  salondan ayrılınca hemen eşinin yanına gidip ona sarıldı. Papaz Brunson bu sarılma ile birlikte hıçkırıklara boğuldu.


İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Brunson davasını Türk medyası gibi ABD basını da yakından takip etti. Brunson'un, yargılandığı davayı ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier da izledi.