BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  GÜNCEL

Rafadan Tayfa bu kez sağlık kampında

Türkiye'nin en sevilen tayfası Rafadan Tayfa, Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle bu kez sağlıklı nesiller için yollara düştü. Gösterilerde birbirinden eğlenceli interaktif oyunlar da yer alıyor.

Abone ol

Ramazan Tayfa ile Türkiye'nin kendi kategorisinde kırılması güç bir rekora imza atarak tüm zamanların en çok izlenen çizgi filmi olan Rafadan Tayfa, bu kez sağlıklı nesiller için yollara düştü. Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle hazırlanan gösteriler 30 ilde ve ücretsiz olarak çocuklarla buluşacak.

TRT Çocuk'un sevilen çizgi karakterleri Rafadan Tayfa ekibi bu kez Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle yeni bir müzikalle çocuklarla buluşuyor. Tamamen ücretsiz olan etkinlikler 30 şehirde gerçekleştirilecek. 

"SAĞLIKLI TAYFA, RAFADAN TAYFA"

Binlerce çocuğun katıldığı Ankara'daki etkinlikler ise büyük ilgi gördü. Müzikal öncesi Sağlık Bakanlığı tarafından tüm çocuklara diş fırçası ve diş macunu hediye edilirken, gösteriler öncesi interaktif oyunlarla çocuklar doyasıya eğlendi.  Göksü Alışveriş Merkezi'ndeki etkinliğe ise yaklaşık 10 bin çocuk katıldı. Müzikal öncesi "Tornet Oyunu" ise çocuklardan büyük ilgi gördü. 

30 İLDE 60 GÖSTERİ

"Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa" sloganıyla yollara düşen Rafadan Tayfa 30 ilde 60 gösteri sunacak. Müzikalde, Rafadan Tayfa ekibi diş bakımından sağlıklı beslenmeye kadar çocuklara çok önemli öğütlerde bulunuyor.

Müzikal, Kamil'in egzersiz hareketleriyle başlıyor. Çocuklar, Kamil ile birlikte egzersiz yaparken, sağlıklı yaşam için sporun önemi bir kez daha anlatılmış oluyor. Tamamen ücretsiz olan etkinliklerin gerçekleştirileceği iller ise şöyle:

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon