BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Qualcoom'dan Yeni Wi-fi Platformu

Qualcomm, beyaz eşya ve tüketici elektroniğine yönelik düşük enerjili Wi-Fi platformunu tanıttı.

Abone ol

İNTERNET HABER -

En iyi akıllı telefonların işlemcilerine imza atan Qualcomm bugün, bağlı şirketi Qualcomm Atheros, Inc.’ın “Her Şeyin İnternet”ini oluşturan çok sayıdaki cihazı bağlamak için tasarlanan düşük enerjili Wi-Fi çözümleri portföyünün bir parçası olarak yeni yonga grubunun lansmanını yaptığını duyurdu. QCA4002 ve QCA4004 ağ platformları, müşterilere, en düşük geliştirme çalışması veya maliyeti ile hemen hemen tüm ürünlere Wi-Fi ekleme imkânı vermek üzere yongaya ilişkin IP kümesi ve tam ağ oluşturma hizmetlerini kapıyor. Platformlar; ürünün maliyetini, karmaşıklığını ve güç tüketimini artıran sistem denetleyicisine olan ihtiyacı ortadan kaldırmak için tasarlanmış yonga üzerinde işlemci ve hafızaya sahip. QCA4004’ü kullanan müşteriler, artık sadece Wi-Fi bağlantısı olarak kullanmak yerine Qualcomm Atheros platformu üzerinde kendi uygulamalarını yazabilecekler.

QCA4002/4004 platformlarına yönelik hedef uygulamaların içinde, büyük ev eşyaları (örneğin çamaşır makineleri, klimalar, termosifonlar vb.), tüketici elektroniği, ev aydınlatması, güvenlik ve otomasyon sistemleri için sensörler ve akıllı prizler mevcut. QCA4004, ev eşyaları tüketici elektroniği alanında dünya lideri olan Haier tarafından bir yıkama/kurutma birleşimi ve bir klima birimi haline getirildi.

 1378758390_qualcommlogopantone286c.jpg

QCA4002/4004 platformları, zorlayıcı ve proksimal kullanıcı deneyimleri oluşturmak için geniş bir ürün, uygulama ve hizmet arasında sorunsuz bağlantı sağlayarak “Yakınımdaki Şeyler için İnternet”i etkinleştiren AllJoyn yazılım sistemine de sahiptir. AllJoyn yazılım sistemi, maksimum esneklik için temel yapı blokları sağlar ve kullanıcıların yakınlarındaki şeylerle etkileşime girmesi için tasarım olarak çok basit olan ve evrensele yakın gereklilikleri karşılayan bir hizmet dizisini kapsar: Onboarding, bildirimler, ses aktarımı ve kontrol.

Haier ve Qualcomm Atheros, QCA4004 platformuna dayanarak 6-12 Eylül tarihleri arasında Berlin’deki IFA 2013 sırasında iki bağlı cihazı sergileyecek: IFA’daki Haier sergi alanında bir yıkama/kurutma birleşimi ve Hotel Concorde Berlin’de Qualcomm sergi alanında bir klima birimi. Qingdao Haier Smart Home Technology Limited Şirketinin Genel Müdürü Lily Li duruma şu sözleriyle açıklık getirdi; “Qualcomm Atheros’un düşük enerji Wi-Fi bağlantı platformunun komple sistem olması nedeniyle, Haier, büyük ölçekli dağıtım için hazır olan son teknoloji cihazları hızlı bir şekilde geliştirebildi. Bu bağlı cihazların, uzaktan bildirim alma ve mobil cihazlarla komut gönderebilme rahatlığını isteyen tüketiciler arasında popüler olmasını bekliyoruz."

Qualcomm Atheros Kıdemli Başkan Yardımcısı Jason Zheng “Her Şeyin İnterneti”ne yönelik Qualcomm vizyonunun bir parçası da, kurulumu etkinleştirirken düşük enerjili ve verimli bağlantı sağlamaktır. Qualcomm Atheros, evdeki ve ofisteki çok sayıda yeni cihazlar için Wi-Fi timeline dayanan standartları belirliyor.” diyor ve ekliyor: “QCA4002 ve QCA4004 platformları, sektörde bir ilk olarak, daha kolay yapılandırma ve birlikte çalışılabilirlik ile daha iyi bir kullanım ve daha basit uygulama sağlamak için düşük enerji kullanımı sağlar ve ana işlemcileri ortadan kaldırır.”

Hem QCA4002 hem de QCA4004, cihazların başka bir cihazın veya erişim noktasının çok yakınındayken, aktarım gücünü yarı yarıya kadar indirmesini sağlayan Green TX özelliğine sahip. 1Mw'den az tüketen uyku modlarının yanında bu dinamik güç ayarlaması, daha verimli iletişim ve daha uzun pil ömrü sağlar (uzaktan kumanda, termostat ve sensör gibi cihazlarda).

Düşük enerjili uyku işlemi, uyku enerjisini daha da düşürebilecek olan platformdaki kendi kendine uyanmayı ve uyku yönetimini cihaz içindeki bir uyandırma yöneticisi ile yürütülüyor.

Ek olarak, platformlar, kategorideki diğer ürünlere göre dört kata kadar daha hızlı bir şekilde bekleme durumundan çıkabiliyor ve bu da toplam ortalama enerji profilini ve tüm sistem gecikme süresini azaltıyor.

QCA4002, artık tam üretimde mevcuttur. Değerlendirme platform ile mevcut olan QCA4004 yongasının, şu anda ilk örnekleri oluşturuluyor ve bu yılın son çeyreğinde tam üretimde hazır olacaktır. Qualcomm Atheros’un “Her şeyin İnterneti”ni temel alan çözümlerine dayanan gelişme, onaylı tasarım merkezleri ve dağıtımcılarından oluşan ekosistem ile teşvik edildi Daha fazla bilgi için lütfen www.qca.qualcomm.com adresini ziyaret edin.

 

 

Akıllı telefonlarda çok çekirdek olması ne kadar iyi?


Qualcomm, Intel ile arasına mesafe koyuyor