BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  DÜNYA

PYD'den Türkiye'deki Kürtlere Afrin çağrısı

Terör örgütü PYD, Türkiye'nin muhtemel Afrin operasyonu korkusuyla Türkiye'de yaşayan Kürtlere küstah bir çağrı yaparak üstü kapalı ayaklanma teklif etti.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin ilan ettiği ancak kimsenin henüz tanımadığı Afrin Kantonu'nun sözde Eş Başbakanı Hevi Mustafa, Afrin'e yönelik olası müdahaleyle ilgili Rus medyasından Sputnik'e konuştu.

Türkiye'nin Afrin ve Telrıfat'a zaman zaman saldırdığını savunan Mustafa, şöyle konuştu: "Dün Şehba bölgesi ve Telrıfat kasabası obüs toplarıyla vuruldu. Türkiye, Afrin kantonunu diğer kantonlardan kesmek için saldırmak istiyor. Kantonların birbirine kavuşmasını istemiyor. Demokratik Özerklik projesinin hayata geçirilmesini istemiyor. Planları derin."

TÜRKİYE KÜRTLERİNE KÜSTAH ÇAĞRI: BİZE SALDIRMALARINI ENGELLEYİN

Afrin'e kim saldırırsa saldırsın karşılık vereceklerini vurgulayan terörist, Türkiye vatandaşı kürtleri adeta ayaklanmaya davet etti.

Hevi Mustafa şöyle devam etti:

"Afrin'e kim müdahale ederse kendimizi koruruz. Savunma gücümüz var. Meşru müdafaa hakkımızı kullanırız. Bu bizim hakkımızdır. Biz Türkiye halklarıyla kardeşçe, komşuluk ilişkilerine dayalı bir şekilde yaşamak istiyoruz. Türkiye halkları bize olabilecek saldırıyı engellemelidir. Biz kimseyle kavga içerisinde olmak istemiyoruz. Türkiye 5 yıldan beri Afrin'e atışlar yapıyor. Obüs toplarıyla, tanklarla vuruyor. Ancak son birkaç aydır açık açık 'ben Afrin'e operasyon yapacağım' diyor. Resmi beyanlarla ilan ediyor."

"TÜRKİYE AFRİN'İ ALIP İDLİB'E GİTMEK İSTİYOR"

Türkiye'nin Suriye krizinin çözümünü istemediğini savunan Mustafa, "Türkiye ÖSO gruplarının hepsini Afrin kenti çevresine ve Şehba bölgesine getirip yerleştirdi. Türkiye şimdi bu ÖSO gruplarıyla Afrin'i alıp, İdlib'e kadar gitmek istiyor" dedi.

Suriye'nin Halep kentinin kuzeyinde yer alan Afrin kenti 2013 yılından beri terör örgütü PYD'nin elinde bulunuyor.

Türkiye sınırına ve Halep ile İdlib kentine yakın olması nedeniyle büyük bir stratejik öneme sahip Afrin'de 1 milyondan fazla insan yaşıyor.

360 köyü ve 7 kasabası olan Afrin'de YPG'nin 35 bine yakın teröristi bulunuyor.