BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL

PYD-YPG'den Türk medyasına 'etnik temizlik' daveti!

Hükümete yakın medyada yer alan Rojava'da etnik temizlik iddialarına yanıt veren PYD Eş Başkanı Salih Müslim "gelip kontrol edebilirler” dedi.

Abone ol

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye’nin “Tel Abyad’da etnik temizlik yapılıyor” iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Medya geçişlerine her zaman açığız. Gelip kontrol edebilirler” dedi.

Salih Müslim, Med Nûçe televizyonunda, Türkiye’nin etnik temizlik yapıldığı iddialarına cevap verdi. Müslim, halk Savunma Birlikleri (YPG) içinde savaşanları örnek göstererek “Halkların kardeşliği temel prensibimizdir” dedi.

Türkiye medyasından temsilcilerin Tel Abyad’a giderek ziyaret edebileceklerini belirten PYD Eşbaşkanı, “Artık kendi vicdanlarına göre konuşurlar” ifadelerini kullandı.

Suriye tarafından geçişlerin kapanmadığını ancak her yerin mayınlarla döşendiğini söyleyen Salih Müslim, bu nedenle geçişlerin kontrollü yapıldığını belirtti. Geri dönenlerin güvenli alanlara götürüldüğünü aktaran Müslim, bunun her gün devam edeceğini söyledi.

YPG: ARAŞTIRMA KOMİSYONU DURUM TESPİTİ YAPABİLİR

Konuyla ilgili YPG’den yazılan yazılı açıklamada ise, “Tel Abyad’da IŞİD’e karşı büyük bir başarı elde ettik. Elde edinilen bu başarı kimi çevrelerce karalanmak isteniyor” denildi.

YPG açıklamasında,”Kurulan araştırma komisyonu bölgeye gelerek durum tespiti yapabilir. Komisyon üyelerinin görevlerini yapmaları için elimizden geleni yapmayı bir görev olarak görüyoruz” ifadeleri yer aldı.