BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.480,68
HABER /  DÜNYA

PYD ve Barzani Rojava için uzlaştı!

Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'daki PKK ve KDP arasındaki nüfuz yarışında uzlaşma sağlandı. PYD ve Barzani yanlısı partiler kritik kararlar aldı...

Abone ol

Suriye'nin Kürt bölgesi Rojava'daki siyasi partilerin Mesut Barzani liderliğinde Erbil'de düzenlediği toplantıdan kritik kararlar çıktı.

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, taraflar sandalye dağılımı konusunda  uzlaşırken, Rojava yönetiminde Barzani yanlısı ENKS %40, PYD öncülüğündeki TEV-DEM %40, ENKS’nin göstereceği taraflara %10 ve TEV-DEM’in göstereceği taraflara da %10 temsil hakkı verildi.
 
Daha önce ENKS, dağılımın %50 - %50 olması gerektiğini savunurken, TEV-DEM ise dağılımın %40 - %40 olmasını, %20’nin de özerk yönetimde yer alan partilere verilmesi gerektiğini savunuyordu.
 
Tarafların bu gece anlaşma metnini, yarın da özerk yönetim konusunu ele alacakları öğrenildi.
 
Suriye Kürt Ulusal Kongresi (ENKS) ve PYD (TEV-DEM ve Rojava Kürdistanı Halk Kongresi - EGRK) yöneticileri, 3 gündür Duhok’ta toplantı halinde.
 
Toplantının gündeminde IŞİD saldırısı altındaki Kobani bölgesi, ortak silahlı güç oluşturulması ve oluşumlar arasındaki sorunların giderilmesi bulunuyor.
   
Toplantı, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin çağrısı üzerine gerçekleşti.
 
Toplantıya katılan ENKS heyetinde 11, TEV-DEM heyetinde ise 7 kişi yer alıyor.