BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  GÜNCEL

'PYD ile çalışıldı' iddiası yalanlandı!

PYD Milletvekili Hasip Kaplan'ın Süleyman Şah operasyonuyla ilgili iddialar Ankara'dan yalanlandı.

Abone ol
HDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın Süleyman Şah operasyonunda Türkiye'nin PYD ile birlikte hareket ettiği iddiası yalanlandı. Operasyonun yapılacağının PYD lideri Salih Müslim'e deklare edildiği ve  silahlı güçlerin de buna uyduğu kaydedildi.
 
Hasip Kaplan'ın PYD iddialısı Ankara'yı karıştırdı. Türk askerinin Süleyman Şah operasyonunda PYD ile birlikte çalışıldığı iddiası üzerine ilk açıklama yapıldı. 

SALİH MÜSLİM TÜRKİYE'DE

Bu arada Süleyman Şah operasyonu gerçekleşmeden, geçen hafta içinde, PYD lideri Salih Müslim’in Türkiye'de olduğu öğrenildi. Türkiye, Müslim ile operasyona ilişkin zaman, güzergah gibi bilgileri paylaşmadı.

Ancak 'bir tahliye operasyonu yapılarak askerlerin oradan alınacağı' pozisyonunu hem doğrudan Müslim'e, hem de sahadaki yetkililere deklare edildi.

PYD, TÜRKİYE'NİN KARARINA UYDU 
 
Türk yetekililer, “PYD'nin silahlı gücü de sahada buna uydu” dedi. Yetkililer, “Birlikte çalışma sözkonusu değil' sözleriyle, “PYD ile mutabakata varıldı” iddialarını doğrulamadı.

100'ün üzerinde zırhlı araç ve 700'ün üzerinde personel, Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Suriye'ye girmiş,  Süleyman Şah türbesine kadar olan 37 kilometrelik güzergahta, YPG güçlerinin kontrol ettiği alanlardan da geçmişti.