BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.477,21
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

PYD görüşmesi ile ilgili bomba iddia

BBP'li Destici PYD'nin Türkiye'yi ziyarete gelmesiyle pazarlığa oturulduğunu şu konularda anlaşıldığını iddia etti.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Suriye’nin kuzeyinde muhalifler ile girdikleri çatışmalarda yaralanan PKK’nın uzantısı PYD'lilerin Türkiye’de tedavi edildiğini iddia etti.

BBP Genel Başkanı Destici, partisinin Trabzon il teşkilatı tarafından Yalıpark Otel’de verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Mısır, Suriye ve Türkiye’de yaşanan gelişmelere ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mısır’da yaşanan darbe ve katliama Batı’nın seyirci kaldığına dikkat çeken Destici, darbeye ‘darbe’ diyemeyenleri, katliama da ‘katliam’ diyemediğini dile getirdi. Destici, bunun da ‘darbe yapanların Batı’nın maşası’ olmasından kaynaklandığını ileri sürdü.

Suriye’de yaşanan gelişmelerin de daha önce Afganistan ve Irak da yaşandığına işaret eden Destici, “İslam coğrafyasında durmadan hem Müslüman kanı akmaya, hem de Müslüman memleketleri harap olmaya devam ediyor. Müslüman memleketleri harap olurken Batı, emperyalist ve küresel güçler bu bölgede istediklerini elde ediyorlar ve buraların doğal zenginliklerini soyarak götürüyorlar. Onun için Müslümanların uyanması lazım. Suriye’de yaşananlar bugün hiç birimizi memnun etmiyor ve hepimizin vicdanını sızlatıyor.” ifadelerini kullandı.

Suriye’deki çatışmalarda 100 milyon kişinin vefat ettiğini, 2 milyondan fazla insanın mülteci konumuna düştüğünü hatırlatan Destici, bu süreçte Türkiye’nin de hem siyasi hem ekonomik olarak kayıplar yaşadığını vurguladı. Şimdi de Suriye’nin kuzeyinde başına ‘PYD diye bir bela’ çıktığını söyleyen BB lideri, “Nasıl Irak’ın kuzeyinde bugün fiili bir devlet varsa, Suriye’nin kuzeyinde de fiili bir devleti kurmanın temelleri atılıyor.” diye konuştu.

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Destici, konuşmasına şöyle devam etti: “Hükümetten ne duyuyoruz; ‘defakto bir duruma müsaade etmeyiz, bir oldu bittiyi kabul etmeyiz’. Tamam da, biz de yemeyiz. Beş sene önce de aynı şeyleri Kuzey Irak için söylemiştiniz. Kuzey Irak’la ilgili, ‘defakto bir duruma kabul etmeyiz, Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız, bir oldu bittiye göz yummazıyız, gerekli müdahaleleri yaparız’ diyen de siz değilmiydiniz? Ogün öyle söylüyordunuz ama bugün Kuzey Irak’ın, Barzani’nin en büyük hamisi, en büyük koruyucusu ve en büyük kollayıcısı siz oldunuz. Şimdi Suriye’nin kuzeyindeki PYD için de aynı şeyleri sizden duyuyoruz. Acaba beş sene sonra PYD’nin koruyucu, kollayıcı, hamisi siz mi olacaksınız? Biz ne söylendiğine bakmıyoruz, ne yapıldığına bakıyoruz. Ve yapılanlar bizim hoşumuza gitmiyor, bizi ve Türk milletini tatmin etmiyor.”

“PYD İLE PAZARLIĞA OTURULDU”

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in Türkiye’ye geldiğini dikkat çeken Destici, şu iddialarda bulundu: “Ne konuşuldu, ne anlaşıldı bilmiyoruz. Ama benim bildiğim bir şey var; PYD ile aynen PKK ile pazarlığa oturulduğu gibi pazarlığa oturuldu. Bir bayrak çekilmişti, bir bayrak indirildi. Neyin karşılığında biliyor musunuz; PYD yaralıları şuanda Türkiye’de tedavi ediliyorlar. Yani PKK’nın kolu PYD’nin Suriye’deki çarpışmada yaralananları Türkiye’de tedavi ediliyor. Türkiye’den, ülkemizden, vatandaşımızdan gizlenen çok şey var. Onun için vatandaşımızın gerçekleri bilmek en büyük hakkıdır. Çünkü bu milletin geleceğiyle alakalıdır bu işler. Onun için her şeyin millete net olarak anlatılması lazım.”