BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

PYD bölge sorumlusu öldürüldü

Suriye’nin kuzeyindeki Rasulayn’da Kürtlerle, Esad muhalifleri çatıştı. Olaylarda PYD bölge sorumlusu öldürüldü.

Abone ol

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesinde Özgür Suriye Ordusu ile terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi (PYD) milisleri arasındaki çatışmaların şiddetlendi.

Yerel kaynaklar bayrak asmak isteyen PYD üyeleri ile buna izin vermeyen ÖSO mensupları arasında meydana gelen çatışmalarda PYD bölge sorumlusunun öldürüldüğünü ve iki taraftan en az 20 kişinin yaralandığını aktardı.

ESED REJİMİ GERİDE PYD'Yİ BIRAKIYOR

Yerel Kürt Komiteleri üyesi Behzat Yusuf, ''Esed rejimi Rasulayn, Kamışlı ve Amude'den geri çekilirken yerine PYD unsurlarını bırakıyor. Rasulayn'daki çatışma Araplarla Kürtler arasında değil Arabı ve Kürdüyle muhalif olanlarla yıllardır Esed'in himayesinde Kürtleri ezen PYD arasında yaşanmaktadır'' ifadelerini kullandı.

ABİD CELİL KESKİN NİŞANCILAR TARAFINDAN VURULDU

Londra merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün yöneticisi Rami Abdülrahman’ın AFP’ye bildirdiğine göre, altı ÖSO askeri, Kürt militanlarla çatışırken öldü. İki taraftan toplam dokuz kişi yaralandı. Ayrıca, bölgedeki Kürt Halk Meclisi lideri Abid Celil’in de keskin nişancılar tarafından vurularak hayatını kaybettiği belirtildi.

PYD TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

PYD lideri Salih Muslim “ÖSO ile çatışma istemiyoruz. Ama bugün Resulayn’da olan olayları kışkırtanlar, Türkiye’den giriş yaptı çünkü bu ülke, Kürt bölgelerini istikrarsızlaştırmak istiyor” diye konuştu.

AFP’ye göre çatışma, Kürtlerin Rasulaynlı olmayan ÖSO üyelerinin bölgeyi terk etmesi için gösteri yapmasının ardından başladı. ÖSO üyeleri ise bunu kabul etmedi ve Kürt savaşçılara saldırdı.