BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.500,73
HABER /  DÜNYA

PYD ABD'yi yalancı çıkardı 2 paket silah nerede?

PYD, ABD tarafından kendilerine havadan gönderilen 28 paketten sadece 26’sının ellerine ulaştığını duyurdu. Oysa ABD sadece 1 paketin ulaşmadığını açıklamıştı.

Abone ol

ABD'nin, IŞİD'le mücadele eden Kürt güçlerine havadan gönderdiği silah paketleri Türkiye başta olmak üzere tüm dünyanın gündemine oturdu. Özellikle IŞİD'in 'silahları eline geçirdiğini ileri sürdüğü' videosu şok etkisi yarattı.

ABD'nin havadan silah desteği kapsamında yolladığı 28 paketten sadece birinin PYD'ye ulaşmadığı konusunda PYD'den flaş bir açıklama geldi. PYD, Amerikayı resmen yalancı çıkaracak bir açıklama yaparak,  ABD tarafından kendilerine havadan gönderilen 28 paketten 26’sının ellerine ulaştığını duyurdu. 

PYD "2 PAKET EKSİK" DİYOR, ABD İSE SADECE 1... 

PYD, kendisine yakın haber sitelerine yaptığı yazılı açıklamada, havadan gönderilen silah ve mühimmattan oluşan yardımları başarılı bir şekilde aldıklarını açıkladı.

Açıklamada, havadan gönderilen 28 paketten 26’sının ellerine ulaştığını 2 adet paketin ise rüzgar nedeniyle kendi denetimlerinin olmadığı bölgeye düştüğünü belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"20 Ekim gecesi IŞİD karşıtı koalisyon tarafından Kobani bölgesinde bulunan YPG (PYD) güçlerine yapılan silah ve mühimmat elimize ulaştı. İçerisinde önemli miktarda ağır ve hafif silah, çok sayıda mühimmat ile ilacın içinde yer aldığı 26 paket, sağlam bir şekilde güçlerimizin eline ulaştı.”

"DÜŞEN PAKETLERDEN BİRİ İMHA EDİLMİŞTİR"

“Yardımın yapıldığı gece Kobani'de şiddetli rüzgar olduğundan 2 paket rüzgarın etkisiyle güçlerimizin denetimi dışındaki alanlara düşmüş, düşen paketlerden birisi imha edilmiştir”