BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  GÜNCEL

Putin'in her yerde aradığı Türk bakın nerede ortaya çıktı?

Rus istihbaratının bir numaralı hedefi olan Alparslan Çelik, Türkmendağı'nda savaşırken ölen MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük'ün cenaze törenine katıldı.

Abone ol

Hava sahamıza girdiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü söyleyen ve Rus istihbaratının bir numaralı hedefi olan Alparslan Çelik, Türkmendağı'nda savaşırken ölen MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük'ün cenaze törenine katıldı.

Alparslan Çelik, "Şehit bizim arkadaşımızdı" dedi.



CÜBBELİ AHMET KILDIRDI

İbrahim Küçük'ün eşi Nurgül Küçük ve kızları Zeynep (7) ile Elif (4) cenaze töreni boyunca ağladılar. 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü cenaze namazını kıldırdı. Tabuta omuz vererek bir süre yürüyen Alparslan Çelik bu sırada göz yaşlarına hâkim olamadı. Tabutun cenaze aracına konulmasından sonra 5 arkadaşının çevresini sardığı Elazığlı Alparslan Çelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Şehit bizim arkadaşımızdı. Bayırbucak'ta, Türkmendağı'nda yanımızdaydı, hep beraberdik" dedi.

"BURADAYIM, ORADAYIM"

Alparslan Çelik, "Siz ne zaman Suriye'den geldiniz?" sorusuna ise "Ben buradayım, oradayım. Gidip geliyorum. Şimdi de cenaze için geldim. Tekrar giderim" dedi. Daha fazla açıklama yapmayan Alparslan Çelik, yanındaki korumalarla birlikte camiden ayrıldı.

42 yaşındaki iki çocuk babası İbrahim Küçük'ün üzerine Türk, Türkmen ve Türk dünyası bayrakları örtülen tabutu Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilmek üzere yola çıkarıldı. Tekbirler eşliğinde, 'Katil Rusya Türkmandağı'ndan defol' sloganlarıyla şehitliğe getirilen cenaze burada toprağa verildi.

 KAMERALARA AÇIKLADI

Savaş bölgesine Türkiye'den giden Elazığlı Alparslan Çelik, Rus uçağının düşürülmesinden sonra pilotun öldürüldüğünü kameralar karşısında açıklamıştı. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov 14 Aralık 2015'te yaptığı açıklamada düşürülen savaş uçağından atlayan Rus pilota ateş eden kişiyi tespit ettiklerini, bu kişinin bir Türk vatandaşı olduğunu açıklamış ve 33 yaşındaki Alparslan Çelik'i işaret etmişti. Rus basınında önceki gün çıkan bir haberde, düşen uçağın pilotu Oleg Peşkov'u vuran Alparslan Çelik ve grubunun bölgede olduğunu, intikam alınacağını yazmıştı. MHP Keban eski Belediye Başkanı Ramazan Çelik'in oğlu olan Alparslan Çelik 2014 ilkbaharında sınırdan önce Irak'a giderek Türkmenlerle birlikte IŞİD'e karşı savaştı. Çelik buradan da 2015 yılı başlarında Suriye'ye geçerek Bayırbucak Türkmenleri saflarına katıldı. Çelik, 2'nci Sahil Tümen Komutanlığı birliklerine katıldı ve komutan rütbesine kadar yükseldi.