BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  DÜNYA

Putin'in hedefindeki o Türk ilk kez konuştu!

Düşürülen Rus uçağının pilotunu vuran Alparslan Çelik, Hürriyet'e konuştu. Çelik, ''Onlarca bombadan korkmadığımız aşikarken, diplomatların tehditlerinden mi korkacağız." dedi.

Abone ol

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, düşürülen savaş uçağından atlayan Rus pilota ateş eden kişiyi tespit ettiklerini, bu kişinin bir Türk vatandaşı olduğunu açıkladı.

Alparslan Çelik... 33 yaşında. Ülkücü. Eski MHP Keban Belediye Başkanı Ramazan Çelik'in oğlu. İki yıldır Suriye'de. Yanındaki mücahit arkadaşlarıyla Türkmen Cephesi saflarında savaşıyor.

 Şu anda Tanrı Dağı mevkiinde. "Rusya'nın hedefindeki adam" Hürriyet'in sorularını yanıtladı, uçak düşürüldüğü sırada yaşananları anlattı.



* Rusya, en yetkili ağızdan isminizi zikrederek sizi hedefe koydu. Rusların Bin Ladin'i gibisiniz...

- Aslında hedef, benim şahsımda bu dava. Ve bu davayı sahiplenen binlerce Alparslan. Allah bizi de bu davada vesile kıldı. Bizde kahramanlık, Hollywood stüdyolarında oynanan suni kahramanlıklar gibi değil. Tarihimiz sayısız isimsiz kahramanla dolu. Burada adı, sanı duyulmamış nice kahramanlar gördüm. Ama asıl kahramanlar, yurdunu düşmana çiğnetmemek uğruna düşmanın topuna, uçağına göğsünü siper edip kanlarıyla bu toprakları bin yıldır vatan yapan ecdadımız.

* Rus ordusu sizi ele geçirirse neler olabileceğini tasavvur edebiliyor musunuz? Korkuyor musunuz?

- Rus uçaklarının attığı onlarca bombadan korkmadığımız aşikârken, diplomatların tehditlerinden korkmak abes olmaz mı? Tarihte birçok kez Ruslarla karşı karşıya geldik. Bugün de Suriye'de karşı karşıyayız. IŞİD bahanesiyle Bayırbucak'ta Türkmen varlığını bitirmek isteyen Rusya'ya karşı... Müslüman Türk'ü gören Rusya'nın rahatsızlığı budur. Çünkü, biz burada Bayırbucak Türkmenlerinin vatan savunmasını yapıyoruz. Haklı davamdan aldığım cesaretle, tek bir an durmaksızın hedefe doğru ilerliyorum. Bizim nerede olduğumuz belli. Onca uçakla, ağır silahlar ve tümen tümen askerle üstümüze geliyorlar. Farz edelim dediğiniz gibi oldu... Küfürden gelecek işkenceyi göğüsleyecek imanımız var. Biz hapise, 'Yusufiye' deriz. Ama bu iş top-tüfek işi değil. Bizi esir alabilecek yürekte olmaları icap eder.

* Düşen bir uçaktan atlayan, havada paraşütle savunmasız duran birine, 'düşman askeri' bile olsa, ateş etmek insan vicdanında bir yara açmıyor mu?

- O pilot, beş dakika önce içimize bomba atmış ve atılan bombalarla kardeşlerimiz şehit olmuş ve yaralanmıştır. Her gün uçaktan sivil Türkmenlere bombalar yağdırmış birinin benim vicdanımda yeri yok. Orada, kimi bu bombardımanlarda çocuğunu, kimi karısını, kimi komple ailesini kaybetmiş. Kısas en doğal haktır. Kısasta hayat vardır.

* Bir uçak düştüğünden nasıl haberiniz oldu? O sırada neredeydiniz? Bunun bir Rus uçağı olduğunu nasıl anladınız?

- Bana bağlı olan mücahitlerle birlikte, Kızıldağ'ın zirve noktasında rejim kuvvetleriyle çatışma halindeydik. Her gün üzerimizden bombalar yağdıran uçakların kime ait olduğunu, sesinden ve görüntüsünden tanır hale geldik. Uçak bulunduğumuz hattı bombalayarak geçtikten sonra, geri dönmek için Türkiye tarafına geçince, kahraman Türk Hava Kuvvetleri tarafından vurulmuş.

* Uçağın düşüşüne bizzat şahit olduk. Pilotlardan birinin havada öldürüldüğü, birinin esir alındığı, esir alınan pilotun Suriyeli komandolar tarafından kurtarıldığı iddia edildi. Bunlar doğru mu?

- Vurulan uçağın pilotları atladıktan sonra, biri bizim tarafımıza diğeri düşman hattına düşmüştür. Birliklerimiz tarafından esir alınan pilot yoktur.