BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  DÜNYA

Putin'i çok kızdıracak olay! Türk gemisi şoku

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i çok kızdaracak bir gelişme yaşandı. Putin'in ''hayati bir öneme sahip'' dediği Kırım'ı Rusya'ya bağlayan köprüye Türk gemisi çarptı.

Abone ol

Türk yük gemisi Kerç Boğazı’nda inşa edilen ve Kırım’ı Rusya’ya bağlayacak olan çalışma köprüsünün desteklerine çarptı.

Bu kazanın Kırım'a köprü geçişi inşaatı sürecini etkilemeyeceği bildirildi. Olay 19 Mart'ta yaşandı, fakat olay henüz bugün açıklandı.

GEMİ ROTASINDAN ÇIKARAK ÇARPTI

"Krımski Most" (Kırım Köprüsü) bilgi merkezi tarafından İtar Tass haber ajansına yapılan açıklamada, "19 Mart saat 23:25'de Kerç-Yenikalski kanalını takip eden Turkuaz Shipping Corp şirketine ait Panama bayraklı 'Lira' gemisi 21 ve 23a bölgelerinde rotasından saparak çalışma köprüsünün elementlerine çarptı" denildi.

KÖPRÜ ZARAR GÖRDÜ

Çarpma sonucunda 80 numaralı destek ve 1020 milimetre çapında ve 58 metre uzunluğunda istif ayakları zarar gördü. Ayrıca 2 destek daha zarar gördü.Bilgi merkezi, desteklerin değiştirilmesinin köprünün inşaat süresini uzatmayacağını bildirdi. Gemide bulunan 9 kişinin de olayı yara almadan atlattığı, geminin Taganrog limanına gönderildiği belirtildi.

KÖPRÜNÜN ULAŞIMA AÇILMASI BEKLENİYOR

Kerç Boğazı üzerinde köprü inşa edilmesini ön gören devlet kontratı 17 Şubat 2015 tarihinde imzalandı. Çalışmaların Aralık 2018'de tamamlanması ve köprünün ulaşıma açılması bekleniyor.