BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.425,76
HABER /  GÜNCEL

Putin'e suikast planı ortaya çıkarıldı

Rusya'da devlet televizyonu Birinci Kanal, Başbakan Vladimir Putin'e yönelik bir suikast planının ortaya çıkarıldığını duyurdu.

Abone ol

Rusya'da devlet televizyonu Birinci Kanal, Başbakan Vladimir Putin'e yönelik bir suikast planının ortaya çıkarıldığını duyurdu.

Televizyon, planı hazırlamakla suçlanan kişilerin Ukrayna'nın Odessa limanında gözaltına alındığını bildirdi.

Birinci Kanal, suikast planının üç kişi tarafından hazırlandığını belirtti. Zanlılardan birinin Ocak ayında Odessa'daki bir apartmanda meydana gelen patlamada öldüğü, diğer ikisinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Televizyona çıkarılan sözkonusu iki şahıs, gelecek Pazarki Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Vladimir Putin'e suikast düzenlemeyi planladıklarını itiraf ettiler.

Başbakan Vladimir Putin yapılacak seçimlerle üçüncü kez cumhurbaşkanı seçilmeyi umuyor.

Birinci Kanal televizyonunda itirafta bulunan İlya Pyanzin adlı zanlı, Putin'in öldürülmesi için Çeçen isyancı lideri Doku Umarov'dan ve Odessa'daki patlamada ölen Ruslan Madayev'den emir aldıklarını belirtti. Rusya televizyonu, diğer zanlının adının Adam Osmayev olduğunu ve 2007 yılından beri uluslararası arananlar listesinde yer aldığını kaydetti.

Suikast planını hazırlayan üçlünün, Vladimir Putin'in başkent Moskova'da her gün geçtiği Kutuzovski Bulvarına mayın yerleştirmeyi tasarladıkları belirtildi.

Suikast haberi Rusya Başbakanının basın danışmanınca da doğrulandı ama daha fazla yorum yapılmadı. Rus ve Ukrayna güvenlik birimleriyse haberle ilgili yorumda bulunmadı.