BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.433,71
HABER /  GÜNCEL

Putin'den Sisi'nin Mısır cumhurbaşkanlığı adaylığına destek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da bir araya geldiği Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi'nin cumhurbaşkanlığı adaylığına destek çıktığını söyledi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sisi’nin ‘cumhurbaşkanı adaylığını’ desteklediğini söyledi.

Moskova’da Sisi’yle toplantısı öncesi konuşan Putin, Mısır Genelkurmay Başkanı’nın cumhurbaşkanı adaylığı kararından “haberdar” olduğunu belirtti.

Fakat Sisi’nin adaylığıyla ilgili Mısır tarafından herhangi bir resmi açıklama gelmedi.

Sisi, geçen yıl Temmuz’daki askeri darbeyle Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi devirmişti. Mısır’da referandumla kabul edilen yeni anayasa Nisan ayı ortasında seçime gidilmesini öngörüyor.

Muhabirler, halk arasında sevilen ve ciddi bir rakibi olmayan Sisi’nin aday olması durumunda seçimleri kazanabileceğini söylüyor.

Toplantı öncesi konuşan Putin, “Sayın Savunma Bakanı, sizin Mısır cumhurbaşkanlığına aday olmaya karar verdiğinizi biliyorum. Hem kendim, hem de Rus halkı adına size şans dileriz” dedi.

Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi, Rusya ve Mısır arasındaki yaklaşık 2 milyar dolarlık silah anlaşmasına dair görüşmelerde bulunmak için Moskova’da.

Anlaşma, ABD’nin Mısır’a yaptığı yıllık askeri yardımı Mursi’nin devrilmesi üzerine askıya almasının ardından geldi.

Sisi, “Ziyaretimiz Mısır ve Rusya arasındaki askeri ve teknolojik işbirliğinin gelişimi açısından yeni bir başlangıç sunuyor. Bu işbirliğini hızlandırmayı umuyoruz” diye konuştu.