BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
HABER /  DÜNYA

Putin’den kritik görüşme

G-20 liderler zirvesi için St Petersburg’da bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, zirve öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bi...

Abone ol

G-20 liderler zirvesi için St Petersburg’da bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, zirve öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldi.
Çinli diplomatlar, görüşmede, büyük ölçekli "mega" işbirliği projelerinin ele alınacağını bildirdi. Cinping ve Putin’in görüşmede ayrıca, iki ülke arasında uluslararası ve bölgesel seviyede stratejik koordinasyonun daha güçlü hale getirilmesini ele almaları bekleniyor.
İkilinin gündemindeki bir diğer önemli madde ise Suriye. Liderlerin; Washington’ın, Esad yönetiminin kendi halkına karşı kimyasal silah kullandığı iddiaları ve yaklaşmakta olan ABD müdahalesine ilişkin görüş alış verişinde bulunacakları ifade edildi.
Bu arada Çin’in Rusya Büyükelçisi Li Hui, Cinping’in 6 ay içinde ikinci kez Putin’le başbaşa görüşme gerçekleştirmesinin, Çin-Rusya ilişkilerinni stratejik önemini gösterdiğini söyledi.
Büyükelçi Li, "İlkbaharda eken, sonbaharda biçer" deyiminin iki lider arasındaki görüşmeleri özetlediğini belirterek, "Liderler, Şi’nin ilkbahardaki Rusya ziyareti sırasında belli bir ortak anlayışa vardılar. Şimdi de bu ilk ziyaret sırasında kaydedilen ilerlemenin hülasasını çıkarıyorlar" dedi.
(İHA)