BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.488,37
HABER /  DÜNYA

Putin'den gece yarısı telefonu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki çatışmaları durdurmak için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de devrede.

Abone ol

UKRAYNA'daki şiddet olaylarında şu ana kadar 9'u polis 25 kişi can verdi. Putin'in yaşananlar üzerine dün gece Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'le telefonda konuştuğu açıklandı.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün gece Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. Peskov, Ukrayna'da ölümlere neden olan protesto gösterilerinin, bir darbe girişimi olduğunu iddia etti.Kremlin sözcüsü Peskov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik mali yardımının ikinci paketini de derhal serbest bırakacağını söyledi.

POLONYA'DAN YAPTIRIM ÇAĞRISI

Ukrayna'daki olaylar uluslararası kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Polonya Başbakanı Donald Tusk, konuyu Avrupa Birliği'ne üye en güçlü ülkelerin liderleriyle görüşeceğini ve Ukrayna'ya yönelik yaptırım çağrısı yapacağını açıkladı.

FRANSA'DAN DESTEK

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da, Tusk'ın Ukrayna'ya yönelik yaptırım çağrısına destek verdi. Hollande, AB'nin bu yönde adım atmak için çabuk hareket etmesi gerektiğini belirtti.Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da, konuyu Almanya ile ele alacaklarını, yaptırımların olabileceğini söyledi.

BİDEN'DAN TELEFON

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile telefonda görüşen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ise, güvenlik güçlerinin sokaktan çekilmesini ve itidalli davranılmasını talep etti.

BM'DEN TARAFLARA ÇAĞRI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını, protestocuların da işgal ettikleri hükümet binalarını terk etmelerini istedi.