BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Putin'den bomba Trump çıkışı! Resmen ateşe attı...

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, düzenlediği yıl sonu basın toplantısında "Suriye'deki krizin acısını en çok çeken Türkiye" derken, ABD Başkanı Turmp için kullandığı ifadeler ise ABD siyasetindeki tartışmayı alevlendirecek cinsten.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yılın sonunda yaptığı büyük basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki öyle bir şey söyledi ki hem ABD kamuoyunu hem de Trump'ın büyük tepkisini çekecek gibi. Putin, "Trump'la iş irtibatı kurmam gerektiğinden eminim. Bu sayede Trump'ın Rusya ile ilişkileri düzeltme imkanına sahip olacağını umuyorum" diyerek ağır bir imada bulundu. Trump hakkında "Rusya ile ilişkisi var, onu Rusya seçtirdi" iddialarının Trump muhaliflerince çıkarıldığını belirten Putin, imalı sözleriyle Trump'ı adeta ateşe attı. 

TRUMP'I SATIN ALABİLECEĞİNİ Mİ İMA ETTİ?: Putin, RT muhabirinin 'Trump'la birbirinize sen mi, yoksa siz mi diyorsunuz?' sorusunu şöyle yanıtladı: "Trump'la birbirimize 'sen' diye hitap ediyoruz. Bizim gibi kişiler arasındaki ilişkiler de böyle olmalı. Trump'la iş irtibatı kurmam gerektiğinden eminim. Bu sayede Trump'ın Rusya ile ilişkileri düzeltme imkanına sahip olacağını umuyorum."

RUSYA İDDİALARININ ARKASINDA TRUMP MUHALİFLERİ VAR: Trump ve Rusya arasında ilişki olduğuna dair iddialarla ilgili soru üzerine ise Rus lider Putin, "Bu iddia Trump muhalifleri tarafından ortaya atıldı. Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği suçlamalarının arkasında da Trump muhalifleri var. Dolayısıyla Trump'ın Rusya ile ilişkileri iyileştirme eğiliminde kısıtlamalar var. Ancak, ilişkilerin normalleşeceğinden eminim" ifadelerini kullandı.

Putin: Suriye'deki krizin acısını en çok Türkiye çekti

 ABD ile ilişkilerin gelişmesini ve normalleşmesini isteklerini belirten Putin, "Trump Rusya ile ilişkileri iyileştirmek istediğini söyledi. Bunu istemiş olsa dahi, malum kısıtlamalar nedeniyle Trump henüz bunu gerçekleştirebilecek durumda değil" diye konuştu.

ABD'NİN AKLI SAHİDEN YERİNDE Mİ?: Putin, ABD'nin bir yandan Rusya, Kuzey Kore ve İran'ı aynı gruba alıp birer tehdit olarak sınıflandırmasını, bir yandan da Moskova'dan Tahran ve Pyongyang'la ilgili sorunları çözmesini istemesini eleştirdi. Putin, Washington'a hitaben, "Bu normal bir şey mi? Aklınız sahiden yerinde mi?" diye sordu.

EL KAİDE'Yİ YARATTINIZ O DA GELDİ NEW YORK'U VURDU: ABD'nin Suriye'de özellikle de Rakka'da IŞİD ile yaptığı kirli ittifakın deşifre olmasına gönderme yapan Putin, "Suriye'de önemli olan, buradaki sürece dahil olanların terörist ya da radikal grupları kendi amaçlarına ulaşmak için kullanmayı istememesi. Ne oldu? El Kaide'yi yarattılar, o da New York'u vurdu" dedi.

Putin kararını açıkladı! İlgiyi salondaki güzel rakibi çekti...Putin kararını açıkladı! İlgiyi salondaki güzel rakibi çekti...Putin kararını açıkladı! İlgiyi salondaki güzel rakibi çekti...Putin kararını açıkladı! İlgiyi salondaki güzel rakibi çekti...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN