BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Putin Türkiye'de: Suriye konusunda anlaşma yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İstanbul'daki temaslarında, Suriye konusunda iki ülke arasındaki görüş ayrılıkları aşılamadı.

Abone ol

Rusya ile Türkiye, Suriye konusunda anlaşma sağlayamadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmeye Suriye krizi damgasını vurdu.

Putin, Suriye'deki durumun ciddiyeti konusunda Türkiye ile aynı görüşleri paylaştıklarını, ancak bu krizin aşılması için yapılması gerekenler ile ilgili olarak iki ülke arasında görüş birliği bulunmadığını söyledi.

Vladimir Putin, "Henüz Suriye sorununa hangi yöntemle çözüm bulunacağı konusunda ortak bir yaklaşım sağlayamadık" dedi.

Rusya Devlet Başkanı bununla birlikte, iki ülke dışişleri bakanlarını tekrar görüşmeleri için görevlendirdiklerini ve bugünkü toplantılarda ortaya bazı yeni fikirler atıldığını bildirdi. Ancak bu fikirler hakkında bilgi vermedi.

Bir süredir sağlık durumuyla ilgili spekülasyonlara konu olan Vladimir Putin Ekim ayından bu yana ilk yurtdışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı.

Putin İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la biraraya geldi.

Daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Rusya Devlet Başkanı, her iki ülkenin de Suriye'deki insani krizi sona erdirmek gerektiği konusunda görüş birliği içinde olduklarını bildirdi.

Vladimir Putin, ancak bunun yöntemi konusunda ortak bir yaklaşım benimseyemediklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da "Suriye halkının özgür iradesinin hakim kılınması, komşumuz Suriye'de barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesi hem ülkemiz hem bölge hem de uluslararası toplum için hayati bir öneme sahiptir. Yaptığımız görüşmede bütün bunların Rus dostlarımızla ortak temennimiz olduğunu bir kez daha teyit etmiş olduk" diye konuştu.

Ajansların haberlerine göre, Türkiye'nin NATO'dan istediği Patriot füzeleri konusunda da taraflar arasındaki görüş ayrılıkları giderilemedi.

Putin temasları ardından bir kez daha, Türkiye'nin Suriye sınırı yakınlarına Patriot füzeleri konuşlandırılmasının bölgede gerilimini arttıracağını kaydetti.