BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.431,96
HABER /  DÜNYA

Putin oyuna gelmedi! Öldürülen elçi için flaş açıklama

RUSYA Büyükelçisi Karlov'un öldürülmesine dair Moskova'dan son dakika açıklamalar geldi. Putin oynanan oyuna düşmedi ve ilk açıklamasında bakın ne dedi?

Abone ol

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin, Büyükelçi Andrey Karlov'un alçakça öldürüldüğünü belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov ve Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin ile bir araya gelen Putin, "Türkiye'den trajik haber geldi. Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadyeviç Karlov alçakça öldürüldü" dedi.

PUTİN OYUNA GELMEDİ

Putin açıklamasının devamında kullandığı kelimelerle ise oynanan oyunun farkında olduğunu gösterdi. Büyükelçi Karlov'un öldürülmesine karşılık Rusya'nın teröre karşı mücadeleyi güçlendireceğini ifade eden Putin şu sözleri söyledi;

-Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi'nin öldürülmesi, Türkiye'yle iyi ilişkileri ve Suriye'deki çözümü bozma yönünde yapılan bir provokasyon.

ERDOĞAN BİZZAT ARAYIP ANLATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmeye ilişkin bilgi veren Erdoğan, "Putin'le bunun provokasyon olduğu konusunda hemfikiriz" dedi.