BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  DÜNYA

Putin, Elton John’u yasakla

Rusya’da bir sivil toplum örgütü, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, ünlü şarkıcı Elton John’un yasaklanması ve Rusya’da planladığı konserin i...

Abone ol

Rusya’da bir sivil toplum örgütü, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, ünlü şarkıcı Elton John’un yasaklanması ve Rusya’da planladığı konserin iptal edilmesi çağrısında bulundu.
Putin’e bir mektup gönderen Rus Aile Komitesi, şarkıcının çocukların korunmasını amaçlayan mevcut kanunları çiğnemeye ve Rusya’daki “pedofilleri” desteklemeye teşebbüs edeceğini ileri sürdü. Eşcinsel şarkıcı Elton John’un 6 Aralık’ta Moskova’da, 7 Aralık’ta ise Kazan şehrinde konser vermesi planlanıyor.
Elton John, İngiliz The Guardian gazetesine verdiği bir röportajda, ülkedeki eşcinsel nüfusa destek vermek için Rusya’da konser vermek istediğini belirtmişti. John, röportajda, “Bir eşcinsel olarak, bu insanları yalnız bırakamam. Onlara destek olmalıyım. Sonucu ne olur bilmiyorum ama oraya gitmek zorundayım” demişti. Şarkıcı, 1979 yılında Sovyetler Birliği’nde bir turne düzenlemişti.

EVLAT EDİNMESİNE İZİN VERİLMİŞTİ
Elton John, İngiltere ve Ukrayna’da eşcinsel hakları için gösterdiği çabayla tanınıyor. Ukrayna hükümeti, 2009 yılında, şarkıcının yaşı ve medeni halini gerekçe göstererek, Ukraynalı bir çocuğu evlat edinmesine izin vermemişti. Geçtiğimiz yıl Rusya’nın St. Petersburg kentinde konser veren şarkıcılar Madonna ve Lady Gaga da, yeni yasayı eleştirmişlerdi. Sanatçıların bu tepkisinin ardından, Rus hükümeti, ülkede konser vermeye gelen sanatçılara yönelik vize sürecini zorlaştırmıştı. Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyatlarına davet edilen ABD’li şarkıcı Cher de, Rusya’daki “homoseksüellik karşıtı propagandayı” gerekçe göstererek, daveti reddetmişti.
Sovyetler Birliği’nin yıkılmasından sonra Rusya’da eşcinsellik suç olmaktan çıkarılmıştı. Putin döneminde yürürlüğe konan yeni bir kanun, “reşit olmayan kişilere yönelik eşcinsel propaganda”yı yasaklıyor.
(İHA)