BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  GÜNCEL

Pusu kurup şehit etmişlerdi bu iddia doğruysa skandal!

Diyarbakır Silvan'da pusu kurularak şehit edilen Uzman Çavuş Mehmet Kızılca'nın üzerinde silahının olmadığı öne sürüldü. İddiaya göre, mevcut yasa, sözleşmeli uzmanların ilk 5 yıl silah taşımalarına müsade etmiyor.

Abone ol

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde önceki gün sabah saatlerinde bozulan aracını tamir için beklerken arabadan indiği sırada PKK’lı teröristlerin silahlı saldırısına uğrayarak şehit olan 21 yaşındaki 5 aylık Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kızılca’nın silahsız olduğu ortaya çıktı.

Vatan gazetesinden İlker Akgüngör'ün haberine göre; Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Başkanı eski uzman çavuş Esef Merdoğlu, “Şehidimizin kesin ve net bir şekilde silahsız olduğunu biliyoruz. Olay yerinde kendisine ait bir tabanca bulunamadığı da tutanaklara geçti. Üzerinde silahı olsa belki çatışıp kendisini koruyabilirdi” dedi.

"TERÖRİSTLER BİLİYOR"

Merdoğlu, yasayla ilgili ise şu bilgileri verdi: “3269 sayılı kanunda uzman erbaşların ilk sözleşmesini müteakip bedeli karşılığında tabanca edinebilecekleri yazıyor. Bundan iki yıl önce eğitim çıkışı sonrası sözleşmeler 1 yıllık yapıldığı için uzman erbaşlar 1 yıl sonra silah alabiliyordu. Şimdi ise görevi bırakmasınlar diye sözleşmeler 5 yıllık yapılıyor. Yani uzman çavuşların 5 yıl boyunca beylik tabancası taşıma hakları yok.”

"YASAYI DEĞİŞTİRİN"

“Silvan gibi küçük bir yerde kimin asker olup olmadığı herkes tarafından biliniyor. Terörist ayrıca bu kişilerin genç bir uzman çavuş ise silahı olmadığını da biliyor. TSK personeli terörle mücadele ederken kendini ve ailesini savunamıyor.

"Öncelikle yasanın bir an önce değiştirilmesi gerekiyor. Uzman erbaş eğitim birliğinden çıkıp ilk göreve atandığında nasıl astsubaylara ve subaylara devlet bedelsiz bir beylik tabancası veriyorsa, uzman erbaşlara da vermeli. Bu adamlar en ağır makineli tüfekleri kullanıyorlar.”

SON KEZ YATSIN DİYE...

Şehit Kızılca’nın cenazesi, memleketi Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt Beldesi’nde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin tabutu helallik alınması için baba evine getirildiğinde odasındaki yatağına konuldu.

Alçakça pusu kurup şehit ettiler! İşte o asker