BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

'Püskevit'i Bahçeli de kurtaramadı

Devlet Bahçeli'nin Türkiye gündemine soktuğu 'püskevit'i bir firmanın Bahçeli'den hemen önce piyasaya sürdüğü ortaya çıktı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye gündemine soktuğu 'püskevit'i bir firmanın Bahçeli'den hemen önce piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. Fakat satışlarda herhangi bir canlanma yaşanmadı.

Türkiye'nin en büyük bisküvi üreticilerinden Bifa, Bahçeli gündeme getirmeden üç ay önce 'püskevit'i lokumlu bisküvi adıyla piyasaya sundu. Lokumlu bisküvi MHP mitinglerinin de gözde ürünü hale geldi.

İlk olarak 2010 yılının aralık ayında hazırladıkları reklam filminde 1970'leri canlandırmak adına lokumlu bisküvi kullandıklarını söyleyen şirket yetkilileri, reklamın ardından ürüne talep gelmesiyle birlikte lokumlu bisküvi üretmeye karar verdiklerini bildirdiler.

SATIŞLARDA ARTIŞ OLMADI

Ancak yetkililer, Bahçeli'nin demecinin ardından ürünün satışlarında önemli bir artış olmadığının altını çizerken, bundan sonra lokumlu bisküviyi nostaljik bir ürün olarak üretmeye devam edeceklerini belirtiyor. Ürüne talep genellikle orta yaş ve üstü kesimden gelirken, gençler ise fazla ilgi göstermiyor.