BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Pursaklarda kıyasıya seçim maratonu

Pursaklar İmam Hatip Lisesi öğrencileri herkese örnek olacak bir seçimi geride bıraktı.

Abone ol

Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında, Pursaklar İmam Hatip Lisesi öğrencileri okul meclis başkanını seçmek için sandık başına gitti.

Seda Nur Ünlü, Samet Tunç, Mehmet Karakaş ve Rana Memiş’in başkanlık için aday olduğu seçimleri Samet Tunç kazandı.

 Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri gözetiminde yapılan seçimlerde Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ertuğrul ve belediye başkan yardımcısı Osman Kayaer, okul yöneticileri ve öğretmenleri de hazır bulundu.

Oylama öncesi okul müdürü Ali Rıza Arslan “Öğrencilerimiz seçim sayesinde demokratik bir hayat için oy kullanmanın gerekliliğini anlatıyor, kendi değerlerinin bilincine varıyor. Demokrasi eğitimi adına bu seçimin önemi çok büyük” dedi.

TUTARLI VAATLER KAZANDIRDI

Başkanın konuşmasının ardından aday öğrenciler salonu dolduran seçmenlerine yönelik son konuşmalarını yaptı. Adayların ortak vaadi, öğrenciler tarafından beğenilmeyen okul formalarının değiştirilmesi oldu. Kimi adaylar ise sosyal-kültürel ve sportif faaliyetlerinin geliştireceklerine kimi adaylar ise her sınıfa projeksiyon cihazı koyduracaklarına söz verdiler.

Vaatlerin okul imkanı sınırlarını aştığı seçimlerin galibi propaganda çalışmaları ile tüm okulun dikkatini çeken Samet Tunç oldu. 118 seçmenin yarısının oyunu alan Samet Tunç, seçildiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek tüm okul öğrencilerine teşekkür etti.