BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.429,47
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

PUBG ve Fortnite arasındaki dava sonunda kapandı!

PUBG, telif haklarını ihlal ettiği ve oyun modunu kopyaladığı gerekçesi ile Fortnite'ın yapımcısı Epic Games'e açtığı davada geri adım attı.

Abone ol

Hatırlarsanız geçtiğimiz günler sizlere PUBG'nin Fortnite'ı dava ettiğini ve kendisini kopyacılıkla suçladığını aktarmıştık. Aslına bakarsanız bu iki rakibin davalık olmasına zaten kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak PUBG tarafının bunu kan kaybettiği an yapması, bazı durumları ve düşünceleri değiştirir. 

Bunların en başında gelen nedenlerden biri para koparma çabası. Sonuç olarak baktığımız zaman PUBG büyük bir hızla kan kaybediyor Fortnite karşısında. Bu durumda kendini toparlayabilmesi için de malum para ihtiyacı doğuyor.

PUBG ve Fortnite oluşumu sonuç olarak dün doğmadı. Neden bu kararı şimdi vermek istediler? Aklımızda deli sorular. Bazı firmalar ekstra para almayı severler, bunun hiç kimse değiştiremez. Gelelim konumuza.

Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi iki oyunu PUBG ve Fortnite arasındaki dava düştü. Bloomberg'in haberine göre PUBG, telif haklarını ihlal ettiği ve oyun modunu kopyaladığı gerekçesi ile Fortnite'ın yapımcısı Epic Games'e açtığı davayı geri çekti.
 
PUBG Corp, pazartesi günü Epic Games'in avukatlarına davayı geri çektiklerine dair bir mektup gönderdi. Ayrıca Güney Kore mahkeme sisteminin internet sitesine göre de PUBG'nin davayı geri çektiği görülüyor.

Şirketin avukatları Bloomberg'e demeç vererek, bu gelişmenin doğru olduğunu belirttiler ancak konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmaktan kaçındılar. Sonuç olarak karşılarında ki rakibin bu süre zarfında ne kadar büyüdüklerini gördükten sonra geri çekilme kararı alındı olarak nitelendirebiliriz. Karşılarında bir güç, bir kitle var ne de olsa. Bu işler o kadar da kolay değil maalesef. 

Kaynak: Teknolojioku