BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

PTT sınav sonuçları sorgulama GAZİSEM TC ile sorgulama

PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, GAZİSEM PTT sınav sonuç bilgisi erişimi haberimizde olacak. Binlerce adayın PTT bünyesine girmek için girdiği PTT yazılı sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. PTT sınav sonuçlarına göre sınavdan 60 ve 70 puan üstü alanlar başarılı sayılacak. PTT sınav sonuçları GAZİSEM sonuç ekranıyla birlikte haberimizde olacak.

Abone ol

PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, GAZİSEM PTT sonuçları sorgulama sayfası açıklandığında haberimizde olacak. PTT bünyesinde çalışmak için sınava giren binlerce kişi şimdi de PTT sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. PTT sınav sonuç bilgisi GAZİSEM sonuç sayfası ile birlikte haberimizde olacak. PTT sınav sonuçlarından öğrencilerin en az 60 ve 70 puan arasında alması gerekiyor. 

PTT yazılı sınav sonuçları, Gazi Üniversitesi ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirilen sınavın değerlendirmesinin tamamlanmasıyla birlikte erişime açılacak. Peki, PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu ve diğer detaylar hakkında bazı bilgiler

PTT sınav sonuç tarihiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Yazılı ve sözlü sınav sonucu, PTT’nin internet adresi ya da Gazisem üzerinden ilan edilecek. Yapılan ilan tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak. Sınav sonuçları hakkında bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

SONUÇ İTİRAZLARI NE ZAMAN YAPILACAK: Adaylar; yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 7 (yedi) gün içerisinde yapabilir. Yazılı ve sözlü sınav sonucu itirazına ilişkin hususlar sınav sonuçlarının yayınlandığı tarihte adaylara ilan edilecektir.

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN: Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç 1 (bir) yıl içinde başlanılacak. Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR: Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.