BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,97
ALTIN 2.435,21
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

PTT personel alımı ne zaman başlatılacak Arslan açıkladı

PTT personel alımı için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan müjdeyi verdi. Arslan, 10 gün içinde 1750 kişinin işe başlayacağını duyurdu.

Abone ol

PTT personel alımı için bekleyen 1750 kişiye majdeyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan verdi. Arslan, PTT'ye alınacak bin 750 personele yönelik düzenleme yaptıklarını belirterek, "İnşallah 10 gün içinde işlerine başlamış olacaklar." dedi.

Bakan Arslan, 2017 yılı değerlendirmesi ve 2018 yılı hedeflerine ilişkin basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

PTT'DE TAŞERON OLARAK ÇALIYAN İŞÇİLERİN DURUMU: Arslan, PTT’de çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin son durumun sorulması üzerine, anonim şirket olarak iş ve işlemlerini yürüten PTT’nin, son Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) göre çalıştırdığı elemanları kadroya geçirmesinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

10 GÜN İÇİNDE İŞLERİNE BAŞLAMIŞ OLACAKLAR: Bu yıl PTT’nin bin 750 kişiyi işe almak üzere mülakata çağırdığını ve işe başlamaları adına davette bulunduğunu anımsatan Arslan, "Güvenlik soruşturmaları devam ederken Danıştay’ın aldığı yürütmeyi durdurma kararı çerçevesinde onları başlatamadık ancak bir düzenleme yapıldı. İnşallah 10 gün içinde işlerine başlamış olacaklar." diye konuştu.

Arslan, kendi personeline farklı teşeron personeline farklı muamelenin ya da "sizi kadroya geçireceğiz" deyip ücretin düşürülmesinin söz konusu olmadığını söyledi.