BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.284,14
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

PTT personel alımı için Bakan Arslan'dan açıklama

PTT 2017 personel alımı ne zaman yapılacak? Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan PTT personel alımıyla ilgili yeni açıklama yaptı.

Abone ol

PTT personel alımı ne oldu? 5 bin kişinin PTT'ye alımıyla ilgili yaşanan belirsizlikle ilgili Ulaştırma Bakanı Arslan açıklama yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTT bünyesine 5 bin kişiyi katmayı hedeflediklerini bunun ilk 500'ünü işe başlattıklarını söyledi.

Danıştay'ın konuyla ilgili yönetmeliği durdurma kararı aldığını söyleyen Arslan, "Mesai arkadaşımız olacak bu arkadaşlarımızdan biraz sabır istiyoruz."dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TCDD 773 KİŞİ ALACAK

"TCDD 773 kişi alacak; bunun 150'si işçi statüsünde olacak." diyen Arslan, şunları söyledi:

"Alınacaklar İŞKUR üzerinden KPSS puanıyla mülakata çağrılacak. İlgili süreç başlıyor ve inşallah bu ay bunların çalışmasını yapmış olacağız. Ayrıca 623 demiryolu sektöründe bize destek verebilecek çalışma arkadaşımızı da Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM üzerinden KPSS puanına göre direkt almış olacağız, onunla ilgili süreç yürüyor. TCDD Taşımacılık da 345 çalışma arkadaşını bünyemize katacak; bunun 167'si memur, 178'i işçi statüsünde olacak."

PTT BÜNYESİNDE 5 BİN KİŞİYİ KATMAYI HEDEFLEMİŞTİK

Bakan Ahmet Arslan, şunları söyledi:

"PTT bünyesine 5 bin kişiyi katmayı hedeflemiştik, bunun ilk 500'ünü işe başlattık. Diğerleriyle ilgili güvenlik soruşturmaları yürütülürken yapılan bir itirazla yönetmeliğimiz Danıştay'a gitti, Danıştay da yönetmeliğin yürütmesini durdurma kararı aldı ama esastan görüşme devam ediyor. Bu vatandaşlarımızın mağdur olmaması, bir an önce bünyemize katılarak insanımıza hizmet edebilmeleri adına arkadaşlarımız harıl harıl çalışıyor, kısa sürede bunu sonuçlandıracağız. Mesai arkadaşımız olacak bu arkadaşlarımızdan biraz sabır istiyoruz."