BIST 9.096
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,03
HABER /  EKONOMİ

PTT çalışanlarına güzel haber!

PTT çalışanlarına müjdeli haber geldi, Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası'nın (Birlik Haber-Sen) 2014-2015 Toplu Sözleşme kazanımlarından hayata geçiriliyor.

Abone ol

Birlik Haber-Sen'in 2014-2015 Toplu Sözleşmede gündeme getirdiği nüfusu 100 bini aşan yerleşim merkezlerinde görev yapan posta dağıtıcılarına tayin bedeli ödenmesi maddesinde PTT A.Ş Genel Müdürlüğü Posta Dağıtıcılarının Cumartesi, Pazar, raporlu ve izinli günlerini düşerek 161 TLödenmesi gereken rakamda kesintiler yapmaktaydı.

Bunun üzerine Birlik Haber-Sen konuyu öncelikle 2014yılı 2. Dönem Kamu Personel Danışma Kurulundagündeme getirmiş daha sonra ise Devlet Personel Başkanlığı ile yaptığı yazışmalar neticesinde yapılan kesintilerin durdurulmasını, 01.01.2014 tarihinden beri yapılan kesintilerinde dağıtıcılara ödenmesini talep etmişti. Birlik Haber-Sen'in bu talebini inceleyen Devlet Personel Başkanlığı, talebin doğruluğu kanaatine vararak PTT A.Ş. Genel Müdürlüğüne yapılan kesintilerin durdurulmasını ve 01.01.2014 tarihinden beri yapılan kesintilerinde dağıtıcılara ödenmesini istedi.

Elde ettiği kazanımlarla hizmet kolundaki çalışanların her zaman yanında olduğunu gösteren Birlik Haber-Sen, “Tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz ki nüfusu 100 bini aşmış tüm il ve ilçelerde görev yapan Posta Dağıtıcılarının da tayin beledînin TAMAMINI almaları için mücadelemiz devam etmektedir. Sağımızda ve solumuzda bulunan sendikaların ise yıllarca yetki ellerinde olmasına rağmen bir arpa boyu yol alamadıklarını hatırlatır, üretmeden tüketmeyi icraatları olmadan da eleştiri yapmayı çok iyi becerdiklerini belirtmek isteriz. Atalarımızda belirttiği gibi “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” tam olarak da üretmeden eleştirenleri anlatıyor. Hizmet kolumuzdaki kamu görevlilerinin Birlik Haber-Sen'e sonuna kadar güvendiklerini, onların güvenlerini de boşa çıkartmayacağımızı da biliyorlar. Haberleşme Hizmetkolumuzdaki kamu görevlilerinin haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz. Haklarımızın iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Toplu Sözleşmede elde ettiğimiz kazanımların takipçisiyiz. Hizmet kolumuzda sıkıntısı olan arkadaşlarımız sorunlarının çözümü noktasında her zaman kapımız açıktır. ” ifadelerine yer verdi.

birlikhabersen.org.tr