BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.507,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Provakatör denilen başkan konuştu

Sinop'ta protestolarla karşılaşan BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Sinop Belediye Başkanı'yla tartıştı.

Abone ol

İNTERNETHABER - BDP Milletvekilleri'nin Sinop ziyaretinde yaşanan olayların ardından Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ile canlı yayında karşı karşıya geldi.

Ergül, televizyon ekranlarında kendisini 'provakatör açıklama' yapmakla suçlayan Sırrı Süreyya Önder 'le tartıştı.

BU KADAR PALAVRACI GÖRMEDİM

Önder'in CNN Türk'te söylediği "Sinop'un vebali CHP'li belediye başkanındadır" sözüne Habertürk'te yanıt veren Ergül, "Bir insan abartılı konuşur ama bu kadar palavra atanı da ben hayatımda görmedim" dedi.

Ece Üner'in sunduğu Akşam Raparu'na telefonla bağlanan iki siyasetçi şöyle konuştu:

BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM

Sırrı Süreyya Önder: Sosyal demokrasiden nasipli bir belediye başkanı böyle bir değerlendirme yapma hakkını nereden alır. Şunu demesi lazım 'Belediyenin bütün olanakları burada, gelin, bu meseleyi tartışalım' demesi lazımdı.

Baki Ergül: Sinop Belediye Başkanı olarak benim bu anlamda bir demecimi bulup bana göndersinler, şu anda açıklıyorum belediye başkanlığını bırakacağım, Türkiye'yi terkedeceğim.

Sırrı Süreyya Önder: Eyvallah başkan, siz bunu basın müşavirinizden öğrenebilirsiniz. O gazeteyi 4 vekil okudu. Belediye görevlileri dükkanlara bayrak asılması için bir telkin yapmış mı, bunu araştırın lütfen.

Baki Ergül : Şuna çok alındım. Başkanın IQ'su gibi bir laf etmişsiniz. Söylediniz mi Sayın Önder...

Sırrı Süreyya : Bir sosyal demokrat belediye başkanın böyle bir demeci linci körükler bu da IQ'sunun ayakkabı numarasından küçük insanlardır.

Baki Ergül : Sayın Önder ayakkabı numaramız o kadar büyük değil ama IQ'muz vardır. Öyle bir demecini bulun belediye başkanlığını da bırakacak Sinop'u da terkedeceğim.

Sırrı Süreyya :
Siz de belediye görevlileri dükkanlara bayrak astırdı mı bunu tetkik edin!