BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Protokolde bir tek o eksikti! İlklerin yaşandığı tören

Devletin zirvesi bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da yemin törenine katılmadığı Erdoğan ile cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk kez bir araya geldi.

Abone ol

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanıyor. Ankara'da ilk tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Anıtkabir'de protokolde yer almayan tek isim MHP Lideri Devlet Bahçeliy'di. Anıtkabir'de ki törenin ardından Çankaya Köşkü'ndeki törene geçildi. Kemal Kılıçdaroğlu ise Köşk'teki törene katılmadı.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in aralarından bulunduğu yetkililer, Atatürk'ün mozolesine çelengi bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

BAHÇELİ KATILMIYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , Ankara’daki 30 Ağustos törenlerine katılmayacak. Bahçeli, bugün Dumplupınar’daki anma törenlerinde ise hazır bulunacak.

İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER

Devir-teslim töreninin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak amacıyla ilk kez biraraya gelen Erdoğan ile Kılıçdaroğlu Anıtkabir'de aynı karede görüntülendi.

MUHALEFET ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE GİTMEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde tebrikleri kabul etti.

Anıtkabir'deki törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya Köşkü'ne gelmedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Dumlupınar'da olması nedeniyle katılmadı.

Ayrıca, CHP ve MHP milletvekilinin de katılmadığı belirtildi.

Zafer Bayramı nedeniyle yayınlanan mesajlar şöyle:

VESAYET ZİNCİRİNİ KIRMANIN GURURU

Tayyip Erdoğan - Cumhurbaşkanı: 30 Ağustos Zaferi, aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade etmektedir. Milletimizin aynı kararlılığı sergilemeye devam etmesi sayesinde bizler, artık her türlü vesayet zincirini kırmış olan, yarınlarından kaygı duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içerisindeyiz. Yeni Türkiye vizyonumuzdaki hedefleri gerçekleştirmek, toplumsal refahı daha da artırmak, ordumuzun imkan ve kabiliyetlerini daha da yükseltmek suretiyle, ülkemizi dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline getireceğiz. 30 Ağustos Zaferi vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

TARİHİMİZİN ŞEREFLİ SAYFASI

Cemil Çiçek - TBMM Başkanı: Tarih boyunca şerefiyle yaşayan milletimiz, varlığını muhafaza etmek için bütün mazlum milletlere örnek olacak büyük bir mücadeleye imza atmış ve kendisine biçilen esaret rolünü reddederek, dünya milletler ailesi arasındaki saygın yerini korumuştur. 30 Ağustos Zaferi tarihimizin şerefli sayfalarındaki yerini almıştır. Bu zaferle, bayrağımız özgürce dalgalanacağı gönderdeki yerine yeniden çekilmiş ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımları atılmıştır.

Ahmet Davutoğlu - Başbakan: 30 Ağustos 1922, İstiklal mücadelesi boyunca, milli egemenlik yolunda kazanılan en şanlı zafer. Türkiye dönemin mazlum milletlerine umut ışığı oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Anadolu’nun uzun süredir sabırla ve derin bir tevekkül ile sürdürdüğü bu kutlu mücadeleyi, takdire şayan bir zaferle taçlandırarak, ezelden ebede kadar iftihar vesilesi olmuşlardır.

‘YOK EDİN KULA KULLUĞU’ DAVETİ

Kemal Kılıçdaroğlu - CHP Genel Başkanı: Tarihimize altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferi, her şeyden önce, bağımsızlığa, kardeşliğe, laik Cumhuriyet’e, demokrasiye ve kadın erkek eşitliğine giden yolları açmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Bayramı’nı kutlarken, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitleri ve gazileriyle Kurtuluş Savaşı’nda canını, kanını vermiş Mustafa Kemal’in tüm silah arkadaşlarını minnetle, şükranla anıyor, Kuvayi Milliye destanında olduğu gibi, ‘Yok edin insanın insana kulluğunu’ diye hem bir davette bulunuyor, hem de bu davetimin gereği için herkesi kol kola, omuz omuza mücadele etmeye çağırıyorum. Çağırıyorum ki, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayalım.

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 

1.20140830100719.jpg

TÜRK ULUSUNU HESABA KATMADILAR


Orgeneral Necdet Özel - Genelkurmay Başkanı: Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir. Biri millet kararı, diğeri en elîm ve zor şartlar içinde dünyanın takdirine hakkıyla layık olmak niteliği kazanan ordumuzun kahramanlığı’ sözünde ifade ettiği güvenine layık olmak, yüce milletimize en güzel şekilde hizmet için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Türk vatanını parçalayarak topraklarını işgal etmeyi hedeflemişlerdi. Ancak; Türk Ulusu’nun destanlaşan bağımsızlık tutkusunu, bayrak sevgisini hesaba katmamışlardı.