BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL

Protez bacak taktılar

Malatya'da kangren olan bacağı kesilen tavuğa protez bacak takıldı.

Abone ol

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kliniğine getirilen ve kangren olan ayağı kesilen tavuğa, protez bacak takıldı.

Aydemir Gürsoy isimli bir vatandaş tarafından getirilen ve bir ayağı kangren olan tavuğa başarılı bir cerrahi operasyon düzenleyen veteriner ekipleri tavuğun kangren olan ayağını keserek, yerine protez bir ayak taktı.

TAVUK TEKRAR YÜRÜMEYE BAŞLADI

Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Abuzer Karataş, "Kliniğimize çeşitli hayvanlar getiriliyor, bir vatandaşımız da tavuğunu getirdi. Kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Tavuğundan vazgeçemiyordu, tavuğun ayağında kangrenleşme vardı ve bunun önüne geçilemezdi. Yapmamız gereken ayağını ampute edip tavuğa uygun protez bir ayak takmaktı, biz de bu uygulamayı başarıyla gerçekleştirdik. Tavuk tekrardan yürümeye başladı, vatandaşımız da gayet memnun kaldı. Yaptığımız işin ticari bir değeri yok ama bir vatandaşımızın mutlu olması tavuğun tekrar yürüyecek olması bizi çok fazla mutlu etti" dedi.

NEREYE GÖTÜRSEM KES DEDİLER

Tavuğun sahibi Aydemir Gürsoy ise, "Tavuğumun ayağındaki kırıktan dolayı nereye götürsem kes dediler. Tavuğum sağlıklı, ben de tavuğa et gözüyle bakmadığım için internette tedavisinin olduğunu öğrendim ve tavuğumu Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirdim. Yetkililerin alakasından oldukça memnun kaldım" dedi.