BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Promosyonu geciktirince kınama aldı

Gönen Devlet Hastanesi Başhekimi'ne promosyonu geciktirdiği için 'kınama cezası' verildi.

Abone ol

Maaş ödemelerinden sağlanan banka promosyonu konusunda "çalışanların haklarının korunmadığı" ve "gerekli tedbirler alınmadığı" gerekçesiyle Gönen Devlet Hastanesi Başhekimi'ne "kınama" cezası verildi.

Gönen Devlet Hastanesinin banka maaş sözleşmesi 15 Temmuz 2009'da sona erdi ve anlaşma için komisyon oluşturuldu.

Komisyonun başlangıçtaki oluşturuluş şekli ve daha sonra çeşitli nedenlerle bir türlü çalışıp karar alamaması üzerine banka promosyon anlaşması imzalanamadı ve durum İl Sağlık Müdürlüğüne iletildi.

İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan inceleme sonucunda, Başhekim Birol Yanık'ın uygulamaları hatalı bulunarak, yazılı olarak uyarılıp Başbakanlık genelgesi doğrultusunda yeniden komisyon oluşturulup sözleşmeyi yapması gerektiği belirtildi.

Gönen Kaymakamlığı Sağlık Grup Başkanlığı tarafından hastane başhekimliğine gönderilen yazıda, mevcut banka sözleşmesinin sonlanmasının üzerinden zaman geçmesine rağmen hala komisyonun toplanamaması ve mevcut bankayla sözleşmesiz devam edilmesinin hastane çalışanları arasında huzursuzluğa neden olduğu ve durumun İl Sağlık Müdürlüğüne intikal ettirildiği ifade edildi.

Personel arasındaki huzursuzluğu önlemek ve şaibeleri ortadan kaldırmak için komisyonun bir an önce toplanmasının istendiği ancak belirtilen gün ve saatteki toplantıya başhekimin katılmadığına yer verilen yazıda, "Hastaneniz banka promosyon anlaşmasının bu kadar geçikmiş olması ve başkanlığımıza ulaşan şikayetler nedeniyle sadece komisyonun bir an önce toplanması konusunda sağlık grup başkanlığımız ve kaymakamlık makamınca gerekli yazışmalar yapılmış, hiçbir şekilde komisyon çalışmasına müdahale edilmemiştir. Ayrıca bir üst kurumun hizmette görülen her türlü aksaklığa müdahale etme yetki ve sorumluluğu vardır."

Komisyonun çalışıp karar alamaması ve banka promosyon anlaşması imzalanamaması nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğüne üç kere bildirim yapıldı.

Türk Sağlık-Sen üyeleri de 6 Kasım 2009'da hastane bahçesinde basın açıklaması yapıp, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusundaki iddialara ilişkin yapılan ön inceleme ve disiplin soruşturması sonucunda Başhekim Yanık'a, uygulamaları "hatalı" bulunarak "kınama" cezası verildi.

Sağlık Müdürlüğünün yazısında, banka tarafından çalışan personelin maaş ve sair ödemeleri üzerinden sağlanan kazanımların kurum çalışanlarına ödenmesi ve Başbakanlık genelgesi doğrultusunda oluşturulan komisyonun toplanması ve işlevliğinin sağlanmasında kusurlu olunduğu kanaatiyle savunma istendiği belirtildi.