BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  POLİTİKA

Promosyondan araba sandıktan koltuk

Samsun'un Alaçam ilçesine belediye başkanı olan MHP'li İlyas Acar, mazbatasını alarak görevine başladı.

Abone ol

2004 seçimini 70 oy farkla kaybeden Acar, bu kez seçimi kazanması nedeniyle mevlit ve Kur'an-ı Kerim okuttu.

Vekil öğretmen olarak çalışırken 1993 yılında evlenme hazırlığı için gittiği mağazada elektrik süpürgesi alan Acar, katıldığı promosyon çekilişinde o kilometre Şahin marka arabanın sahibi olmuştu.

Aracı bir süre sonra satan İlyas Acar, beyaz eşya, tüp ve kömür ticaretine atıldı. 1999 yılına kadar MHP Alaçam İlçe Başkanlığı'nda sekreterlik görevini yürüttü, 1999 yılında ilçe başkanı oldu. 28 Mart 2004 seçimini 70 oy farkla kaybettikten sonra hem ilçe başkanlığına hem de ticarete devam etti. 29 Mart seçiminde ise rakiplerini ezici bir farkla yenerek yüzde 44 oyla başkan seçildi.

Mazbatasını alarak resmen Alaçam ilçesinin yeni başkanı olan İlyas Acar, başkanlığın kendisine nasip olduğunu belirterek, şükür kurbanı kesti. Ardından da Şadi Bey Camii'nde mevlit okutup dua etti. Vatandaşların da yoğun katımılıyla gerçekleşen mevlit ile ilgili açıklama yapan MHP'li Başkan Acar, "Bugüne kadar hep dua ettik ve çalıştık. Bu çabamızın neticesinde Allah bize başkanlığı nasip etti. Bu nedenle mevlid-i şerif okuttuk. Şükredip başarılı olmamız için duamızı yaptık. MHP, ilk kez Alaçam'da başkanlık kazandı. Bunun için çok çalışacağız. Öncelikle uzlaşı heyeti oluşturacağız. İnsanların partisine bakmaksızın herkesten verim almaya çalışacağız. Şehir dışında yaşayan iş adamlarından destek almaya çalışacağız. İlçemizi turizmde geliştirmeye gayret edeceğiz. Kapalı pazar yeri ve otogar yapacağız. Yüksel okulu ise tamamlayacağız." şeklinde konuştu.