TEKNOLOJİ
06 Şubat 2012 Pazartesi 14:360 Yorum2859 okunmaKullanıcıların üç-dört yıl önce profillerinden çıkardığı fotoğrafların, hala Facebook'un sunucularında saklı olduğu ortaya çıktı
- Haber
Ars Technica sitesinin geçtiğimiz hafta değindiği konu üzerine, Fecebook Cuma günü bir açıklama yaparak, "kullanıcıların profillerinden kaldırdığı fotoğrafların birçoğunun hala eski sunucularında bulunduğunu" itiraf etti.
Dünyanın en büyük sosyal medya ağı, "site içeriğinden anında siliniyor olsa da, kullanılan eski sistemin yavaşlığı nedeniyle fotoğrafların sunuculardan kaldırılmasının üç yılı bulabildiğini" açıkladı. Şirket, siteden kaldırılan içeriğin sunuculardan silinmesi sürecini hızlandırmak için yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını belirtti.
Kullanıcılar, yıllar önce sayfalarından sildikleri fotoğraflara, fotoğrafların linklerini kaybetmedikleri sürece hala erişim sağlayabilir
FOTOĞRAFLAR HİÇBİR ZAMAN KAYBOLMUYOR
Ars Techica, silinen fotoğraflara, fotoğrafın linki kullanılarak erişim sağlanabildiğini ilk olarak 2009 yılında ortaya çıkardı. Silinen fotoğrafların kaybolmadığı bilgisi, eski çalışanlarının intikamından çekinen, bir aile sorunun önününe geçmek isteyen veya yakınlarının izni olmadan fotoğraf yükleyip sonradan bu fotoğrafları silen kullanıcıları endişelendirdi. Facebook, konuya dikkat çekilmesi üzerine "fotoğrafların içerik dağıtım ağından (CDN) kaldırılmakta olduğunu" açıkladı.
Ancak bir yıl sonra fotoğraflara linkleri aracılığıyla erişim sağlanabildiği anlaşıldı. Dahası, bu sorun bugün de devam ediyor. Mağdur duruma düşen kullanıcılardan teknoloji sitelerine mail yağıyor. ABD'li bir kullanıcı Ars Technica'ya attığı mailde, "çocukluğundan kalma çıplak bir fotoğrafı arkadaşının kendisinden izin almadan Facebook'a yüklediğini, ardından bu fotoğrafı Mayıs 2008'de sildiğini ancak bugün hala fotoğrafa linkini kullanarak erişim sağlayabildiğini" ifade etti.
FACEBOOK: SİLMEYE ÇALIŞIYORUZ
Facebook, tekrar gündeme gelen konu
hakkında sayısız şikayetle karşı karşıya. Şirket sözcüsü Frederic Wolens, "CDN sistemindeki fotoğrafları silmesi için kullandığımız eski sistem tüm fotoğrafları silmemiş" derken şu ifadeleri kullandı:
"Facebook ara yüzünden kaldırılan fotoğrafları sunuculardan 45 gün içinde silecek yeni sistem yakın zamanda hayata geçecek... Eski sistemin silmediği az miktardaki fotoğrafta bu sistemle silinecek. Yeni sistemin iki ay içinde hayata geçmesini bekliyoruz" dedi.
Analistler, yıllardan beri gündemde olmasına rağmen önüne geçilmeyen sorunun, birkaç ay içinde halledileceği sözünü pek inandırıcı bulmadı.












FUTBOLFenerbahçe için kritik günTahkim Kurulu, PFDK tarafından Fenerbahçe'ye verilen 6 maçlık ceza hakkındaki kararını açıklayacak.
İŞÇİAçlık sınırı asgari ücrete fark attı!Türk-İş'e göre açlık sınırı 925 TL, yoksulluk sınırı 3 bin 14 TL...
FUTBOLBeşiktaş'ta hesap zamanıBeşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulübün son durumunu ve devraldığı kulübün hesaplarına dair açıklamalarda bulundu.
AK PARTİElhamdülillahlı 3 anket sonucuBaşbakan Recep Tayyip erdoğan partisinin anket sonuçlarını açıkladı...
OTOMOBİLDünyada ilk kez Türkiye'de tanıtılacakOtomobil tutkunları bu haber sizin için...Peugeot 301'in ilk gösterimi Türkiye'de olacak
EĞİTİMÖğretmenlerin hevesi kursağında kaldıMilli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer 258 bin öğretmeni yakından ilgilendiren o açıklamayı yaptı. Artık öğretmenler...
BANKACILIKBorsa, döviz ve altında öğle raporu!İMKB, döviz, altın, petrol, faiz, parite ve para piyasalarında neler oluyor? Bilmek isteyeceğiniz bütün verileri gün boyu sizin için güncelliyoruz.- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98










































