BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,47
HABER /  GÜNCEL

Profesör Bahadır Erdem kimdir işte Erdoğan'ı kızdığı laflar

Prof. Bahadır Erdem kimdir aslen nereli kaç yaşında? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran Bahadır Erdem gündem oldu. Erdoğan, Bahadır Erdem'in hangi sözlerine kızdı. Peki Bahardır Erdem'in Erdoğan'ı kızdıran sözleri ne?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Prof. Bahadır Erdem hakkında sarf ettiği sözler gündem oluştururken sosyal medyada da bir hayli konuşuldu. Peki kimdir bu Bahadır Erdem... Erdoğan'ın tepki göstermesine sebep olan Bahadır Erdem neler dedi ? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, "Valiler Toplantısı"nda konuştu. CNN Türk canlı yayınında ekrana gelen "Türkiye'nin Gündemi" programında İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Bahadır Erdem'in "Türkiye son yıllarda Ortadoğu devleti olarak kabul ediliyor. Türkiye, dünya devletleriyle aynı ligde değil" yorumuna Erdoğan sert tepki gösterdi.

BAHADIR ERDEM NELER DEMİŞTİ ?

Önceki gün canlı yayında Türkiye'nin Batı'dan koparak artık bir Ortadoğu devleti olduğunu ifade eden Erdem, "Türkiye son yıllarda Ortadoğu devleti olarak kabul ediliyor. Türkiye, dünya devletleriyle aynı ligde değil" ifadelerine yer vermişti.

BAHADIR ERDEM KİMDİR ?

Prof. Dr. B. Bahadır Erdem 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1992 yılında yayınladığı teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü’nden Yüksek Lisans Derecesini, 1998 yılında yazdığı doktora teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümü’nden
Doktora unvanını almıştır. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Devletler Özel Hukuku Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent, 2004 yılında da aynı Anabilim Dalına Doçent ve 2009 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalına Profesör kadrosuyla atanmıştır. 27.11.2007 tarihli ve 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun’un, tüm hazırlık çalışmalarında bulunmuş ve Adalet Bakanlığı Komisyonu Üyesi Kanun’un kabul edilmesine kadar aktif görev yapmıştır. Prof. Dr.
B. Bahadır Erdem 2004–2010 yıllarında Türkiye’deki üniversiteleri temsilen Türk Patent Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmüştür. Profesör Erdem, Özel Hukukun Uyumlaştırılmasına İlişkin Uluslararası Enstitü’nün (UNIDROIT) Yönetim Konseyine seçilen Türkiye’nin ilk resmi üyesidir. Prof. Erdem, hâlihazırda Aile Hukuku Derneği’nin başkanlık görevini yürütmektedir. Erdem, aynı zamanda Türk Eğitim Vakfı mütevelli heyeti üyesi olup, Melek Yatırımcılar Derneği yönetim kurulu üyeliğini de sürdürmektedir. Prof.Erdem aynı
zamanda uzmanlık alanına giren konularda avukatlık, milli ve milletlerarası tahkim alanında hakemlik, arabuluculuk, danışmanlık ve bilirkişilik de yapmaktadır. Prof. Erdem, birçok ICC tahkim mahkemesinde hakemlik yapmış ve yapmaktadır.