BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  GÜNCEL

Prof. Işık Malatya'nın imajını araştırdı!

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, 20 ilde yürüttüğü çalışmada katılımcılara Malatya'nın imajını sordu. İşte "Şehirler ve İmajlar" başlıklı araştırmanın sonuçları;

Abone ol

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık başkanlığında yürütülen "Şehirler ve İmajlar: Marka Şehir Olma Sürecinde Türkiye'de Malatya İmajı" araştırma sonuçları, bir otelde düzenlenen toplantıyla açıklandı. 20 ilde yapılan araştırmaya göre Malatya denilince ilk akla gelen kayısı oldu.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık, toplantıda yaptığı açıklamada, çalışmayla Malatya'nın Türkiye'deki imajını ortaya koymayı amaçladıklarını söyledi.

Işık, ankete katılanlara Malatya'nın marka ürünleri, soyut imaj unsurları

Araştırma; Adana, Ankara, Artvin, Aydın, Bursa, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Kocaeli, Niğde, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Rize, Sakarya, Sivas ve Van'da bin 67 kişiyle yüz yüze görüşme yöntemiyle yapıldı.

ve Malatya halkının Türkiye'de nasıl algılandığına dair sorular yönelttiklerini vurguladı.

Araştırmaya göre, Malatya'nın ankete katılan her 100 kişiden 85'inin zihninde olumlu çağrışım yaptığını vurgulayan Işık, "Yine 'Malatya denince ilk aklınıza ne geliyor' şeklindeki sorumuza yüzde 78,1 ile kayısı ve yüzde 9,2 ile de İnönü Üniversitesi cevabı verildi" dedi.

MALATYA'NIN EN ÖNEMLİ DEĞERİ KAYISI

Ankete katılanların yüzde 73,8'inin Malatya'nın en önemli değeri olarak kayısıyı gördüğünü anlatan Işık, "Bunun dışında katılımcıların yüzde 45'i Malatya'yı modern, yüzde 28,5'i sanayi, yüzde 55'i temiz, yüzde 64,1'i sakin, yüzde 55,6'sı güvenli ve yüzde 40,5'i de ucuz bir şehir olarak görüyor" diye konuştu.

Türkiye'de Malatya halkı imajı algısını da araştırdıklarını dile getiren Işık, buna göre katılımcılardan yüzde 56,7'sinin Malatya halkı için dindar kanaatini taşıdığını söyledi.

ÇELİK'TEN IŞIK'A TEŞEKKÜR

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise araştırma için Işık'a teşekkür etti.

Üniversite olarak sivil toplum, yerel yönetimler ve devletin ilgili kurumlarına raporlar hazırlayan, projeler sunan bir kurum haline geleceklerini ifade eden Çelik, bütün fakülte ve yüksekokullarıyla da rol model olacaklarını kaydetti.