BIST 9.515
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.473,60
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Prof. Dr. Cengiz Anık yılın fikir adamı seçildi

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) 2018 Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları ödülleri sahiplerini buldu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Anık, "Batı Düşüncesinin Bunalımı ve Doğu" adlı eseriyle yılın fikir adamı seçildi.

Abone ol

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından verilen 2018 yılındaki "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri sahipleri belli oldu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Anık, "Batı Düşüncesinin Bunalımı ve Doğu" adlı eseriyle yılın fikir adamı seçildi.

TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, birlik genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında ödül alan isimleri kamuoyuna duyurdu. TYB'nin 37 yıldır yılın yazar fikir adamı ve sanatçılarını belirlediğini söyleyen Arıcan, bunun Türkiye'deki kültür-sanat çalışmalarına yön veren sürekli faaliyetlerinden biri olduğunu belirtti.

Arıcan, "Yıl içinde yönetim kurulunun kapsamlı araştırmalarının yanı sıra ülkemizin seçkin yazar, şair ve eleştirmenlerinin görüş ve önerilerinden de yararlanarak yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarını belirliyoruz." diye konuştu.

Bir eserin değerlendirmeye alınması için basılı olması, ilk baskı olması ve basımının yıl içerisinde yapılmış olması gerektiğini hatırlatan Arıcan, bu ödüllerin hikayeden şiire, fikirden hatıraya, müzikten sinemaya kadar pek çok alanda verildiğini aktardı.

Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun ve Prof. Dr. Mübahat Türker Küyel, üstün sanat ödülüne layık görüldüğü "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödüllerinde Prof. Dr. Cengiz Anık, "Batı Düşüncesinin Bunalımı ve Doğu" adlı eseriyle yılın fikir adamı seçildi.

CENGİZ ANIK KİMDİR?

1989’da Ankara Üniversi­tesi Basın Yayın Yüksek Okulunu bitirdi. Yüksek lisansını 1992’de ve doktorasını 1997’de Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü­sü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalında tamamladı. 1992-2013 yılları arasında Gazi Üniversitesinde görev yapan Anık, Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi, Halkla İlişkiler Anabilim Dalı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. Anık halen aynı fakültede dekanlık görevini yürütmektedir.