BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,73
HABER /  GÜNCEL

Prof. Dr. Ayşe Buğra kimdir eşi Osman Kavala nereli?

FETÖ'den tutuklanan Osman Kavala'nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra Boğaziçi üniversitesinde öğretim üyesi. Ayşe Buğra çok ünlü bir yazarın da kızı. Peki kimdir Ayşe Buğra, ünlü yazar olan babası kim ve eşi Osman Kavala neyle suçlanıyor.

Abone ol

FETÖ'den tutuklanan Osman Kavala'nın eşi, Prof. Dr. Ayşe Buğra ünlü yazar Tarık Buğra'nın kızı.

1973 yılında Boğaziçi Üniversitesi'ni bitiren Ayşe Buğra, Laval Universitesi'nde master yaptı. 1981 yılında doktorasını McGill Üniversitesi'nden alan Ayşe Buğra, halen Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkIlap Tarihi Enstitüsü’nde öğretim üyeliği yapıyor. Prof. Dr. Çağlar Keyder ile birlikte Sosyal Politika Forumu’nun kurucusu olan Ayşe Buğra, İngilizce ve Fransızca biliyor.


Türk edebiyatının en önemli isimleri arasında yer alan Tarık Buğra, Küçük Ağa kitabıyla tanındı. Bu kitabı TRT'ye dizi olarak da çekilmişti.


Prof. Dr. Ayşe Buğra'nın babası kadar bugünlerde eşi Osman Kavala da ünlü. Onu gündeme oturtan ise FETÖ'den tutuklanması oldu. Peki Prof. Ayşe Buğra'nın eşi Osman Kavala kimdir?

"Londra Şeytanı" olarak bilinen dünyanın en büyük finans spekülatörlerinden George Soros'a Türkiye'deki en yakın isim olarak bilinen Osman Kavala, TESEV ve Açık Toplum Enstitüsü'nde de yöneticiydi. 

Türkiye'deki bazı kesimlerce "Kızıl Milyarder" ve "Kızıl Soros" olarak anılan Osman Kavala gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Osman Kavala'nın, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve ABD ile vize krizine neden olan ABD konsolosluk görevlisi Metin Topuz ile aynı soruşturmanın şüphelisi.