BIST 9.560
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.471,45
HABER /  MAGAZİN

Prince ölüm nedeni Prince Rogers Nelson kimdir şarkıları...

Prince 57 yaşında yaşamını yitirdi. Pop müzik ikonu Prince Rogers Nelson evinde ölüm bulundu, ölüm nedeni ise açıklanmadı. Peki Prince kimdir? Prince'in ölümü sonrası söylenen 'Mor Saltanatın Sonu' ne demek? İşte Prince'ın hayatı...

Abone ol

ABD'li pop şarkıcısı ve söz yazarı Prince Rogers Nelson 57 yaşında hayatını kaybetti. Prince'in, Minneapolis'deki evinde yaşamını yitirdiği bildirildi.  

Prince'in sözcüsü Yvette Noel-Schure, Associated Press'e yaptığı açıklamada, pop ikonları arasında yer alan 57 yaşındaki sanatçının, Minneapolis'in banliyösü Chanhassen'deki evinde ölü bulunduğunu açıkladı.

Polis bu sabah Prince'in aynı zamanda stüdyo olarak kullandığı evinden acil sağlık yardımı çağrısı aldıklarını, Paisley Park Stüdyosu'na vardıklarında Prince'i asansörde hareketsiz halde bulduklarını belirtti.

Acil yardım çağrısının yerel saatle 9:43'te yapıldığı, Prince'in ölüm saatinin kayıtlara 10:07 olarak geçti bildirildi.

Olayla ilgili araştırma sürüyor.

Tam adı Prince Rogers Nelson olan şarkıcı 15 Nisan'da grip nedeniyle hastaneye kaldırılmış, ardından taburcu edilmişti.

PRINCE ÖLÜM NEDENİ NE?

Döneminin en yaratıcı müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen, şarkıcı, söz yazarı ve aranjör Prince'in ölüm nedenine ilişkin ise açıklama yapılmadı. 

“Purple Rain”, “Little Red Corvette”, “Diamonds And Pearls” ve “When Doves Cry” gibi hit şarkılara imza atan Prince’in geçtiğimiz hafta verdiği konserlerde kendini kötü hissettiği açıklanmıştı. 

Kısa süreliğine hastanede tedavi gördüğü açıklanan Prince’in hastalığının ne olduğu henüz bilinmiyor.

Prince'in Minnesota’ya dönerken uçak yolculuğunda durumunun ciddileştiği ileri grip nedeniyle ateşlendiği dedikodusu yayılmıştı.

MOR SALTANATIN SONU

Prince ölümü dünya basınında da geniş yer buldu. ABD, İngiltere ve Avrupa'daki gazeteler haberi manşetten verdi. İngiltere basını Prince'in Kraliçe'nin 90'ncı doğum gününde ölmesine vurgu yaptı. The Sun gazetesi Prince'in 13 milyon satan unutulmaz "Purple Rain" (Mor Yağmur) albümüne gönderme yaparak "Mor Saltanat Bitti" manşetiyle çıktı.

Prince ölüm nedeni Prince Rogers Nelson kimdir mor saltanatın...

OBAMA VE EŞİ MICHELLE MESAJ YAYINLADI

"Michelle ve ben, dünyanın her yanında Prince'in ani ölümü nedeniyle yas tutan milyonlarca hayranı arasındayız. Çok az sanatçı, popüler müziğin ‘sound'unu ve gidişatını onun kadar etkilemiş ya da yetenekleriyle birçok insana dokunmuştur. Çağımızın en yetenekli ve üretken müzisyenlerinden biri olarak Prince, bunların hepsini gerçekleştirdi. Funk. R&B. Rock and roll. Virtüöz bir enstrümanistti, muhteşem bir grup lideriydi ve heyecan verici bir icracıydı."

DÜNYA YILDIZLARI PRINCE'E AĞLIYOR

Prince'in ölümü şov dünyasını da yasa boğdu. Ünlü isimler sosyal medyadan acısını paylaştı:

Madonna: "Prince dünyayı değiştiren bir vizyonerdi." 

Aretha Franklin: "Çok büyük bir acı. Gerçek olamaz. İnanmakta zorlanıyorum." 

Pop yıldızı Katy Perry: "Dünya büyük bir sihrini kaybetti."

Yönetmen Spike Lee: "Kardeşimi özlüyorum, Prince'in muhteşem bir espri anlayışı vardı." 

Şarkıcı Boy George: "Hayatımın en kötü günü. Huzur içinde uyu Prince, ağlıyorum."

Prince'ın son fotoğrafı ölümünden 15 saat önce eczane çıkışı eve dönerken...
Prince'ın son fotoğrafı ölümünden 15 saat önce eczane çıkışı eve dönerken...

PRINCE ÖLMEDEN 15 SAAT ÖNCE

Prince'in ağır grip sonrası iyiyleşmek üzere olduğunun açıklanması sonrası gelen ölüm haberi büyük şok yarattı. ABD basını ölümle ilgili çeşitli komplo senaryoları üzerinde dururken Prince'in son fotoğrafı yayınlandı. Ölmeden 15 saat önce kameralara takılan ünlü yıldız Walgreens eczaneler zincirinden eve dönerken görüntülendi.

PRINCE TÜM ZAMANLARIN EN İYİLERİ ARASINDA

Prince Rogers Nelson veya bilinen adıyla Prince 7 Haziran 1958'da doğdu. ABD'li pop şarkıcısı ve söz yazarı olan Prince, Amerika'nın pop ikonları arasında yer almaktadır. Prince, "Rolling Stone" dergisinin düzenlediği Tüm Zamanların En İyi 100 Sanatçısı listesinde yirmi sekizinci sırada yer aldı.

Prince 1980'lerde yayınladığı Purple Rain, 1999 ve Sign O' the Times albümleriyle uluslararası üne kavuşmuştu.

Kariyeri boyunca 30'dan fazla albüm yapan Prince'ın satış rakamları 100 milyonu aşmıştı.

Şarkıcılığının yanında şarkı sözü yazarı ve aranjör de olan Prince, birçok enstrümanı da çalabiliyordu. 

Let's Go Crazy ve When Doves Cry, Prince'in en ünlü şarkıları arasında bulunuyor.

7 Grammy, bir Oscar ve bir Altın Küre ödülü bulunan Prince, 2004'te Rock and Roll Hall of Fame (Şöhretler Kulübü) resmi üyesi olmuştu.