BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  GÜNCEL

Prenses Farya kimdir işte Farya Bethlen'in hayatı!

Prenses Farya kimdir? Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde hayatı aktarılan Macar kralı Gabor Bethlen’in kızı Farya Bethlen'in hayatı ve ölümü haberimizde.

Abone ol

Prenses Farya kimdir? Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Farihi IV. Murad dizisinde hayatı merak konusu haline gelen Prenses Farya Bethlen'in hayatı...

Macar kralı Gabor Bethlen’in kızıdır. Babasının ölümünü takiben yaşanan iktidar savaşında amcasına yenik düşmüştür. Farya, çare olarak Osmanlı Sultanı’na sığınmayı tercih etmiştir. Cesur ve inatçı bir kadındır. Faria aşkını her şeyden üstte tutacak bir kadındır. Hatta günü geldiğinde Murad’ı, uğrunda kendini feda edecek kadar sevecek bir âşıktır.

PRENSES FARYA KİMDİR? - FARAH ZEYNEP ABDULLAH

Muhteşem Yüzyıl Kösem 4. Murat dönemi ile Fox ekranlarında yeni sezon için oldukça iddialı bir giriş yaptı. Dizide Faria Bethlen karakterini canlandıran oyuncumuzun gerçek adı Farah Zeynep Abdullah’tır. Farah Zeynep Abdullah 1989 İstanbul doğumludur. 27 yaşındaki güzel oyuncu 160 boyunda ve 56 kg’dır. Babası Irak Türkmenlerinden ve Annesi de Boşnak bir annedir. Öğrenim hayatının bir kısmını İstanbul’da Lise son sınıfı da İngiltere ‘de okumuştur.

Farah Zeynep Abdullah aslında Kanal D ekranlarında yayınlanan Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisi ile ünlenmiştir. Daha Sonra Kıvanç Tatlıtuğ ile Kurt Seyit ve Şura dizisinde başrolü paylaşmıştır. Ayrıca Kelebeğin Rüyası, Bir Küçük Eylül Meselesi ve Unutursam Fısılda sinema filmlerinde başrol oynamıştır.Aynı zamanda Sesendirme sanatçısı da olan Farah Zeynep Abdullah Barbie Prenses ve Rockstar çizgi filminin seslendirmesini yapmıştır.