BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.431,51
HABER /  GÜNCEL

Premier Lig'de hafta sonunda öne çıkanlar

Rooney'nin aldığı kaptanlık dersi, Frank Lampard'ın Manchester City'deki etkili oyunu, Chelsea'de Brezilyalı damgası, derbilerde paylaşılan puanlar ve Southampton'ın göz kamaştıran performansı.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde hem kulübünde hem de milli takımda kaptanlığı üstlenen Wayne Rooney hafta sonunda önemli bir ders aldı; iktidarla birlikte sorumluluk da geliyor.

Rooney, West Ham maçında Steward Downing'e yaptığı sert hareket nedeniyle oyundan atılmasından dolayı takım arkadaşlarından özür dilemek zorunda kaldı.

Old Trafford'daki 2-1'lik galibiyet Menajer Louis Van Gaal dışında en çok Rooney'i rahatlattı.

Ünlü oyuncu üç maçlık cezadan kurtulamasa da 2 Kasım'daki Manchester derbisinde forma giyebilecek.

Lampard Man City'de de parlıyor

Manchester City'nin geçen yılki şampiyonluğunda büyük rol oynayan, ancak bu sezon etkisiz kalan Fildişi Sahilli oyuncu Yaya Toure'nin boşluğunu şimdilik bir başka deneyimli orta saha oyuncusu Frank Lampard dolduruyor.

Yaz aylarında Chelsea'den transfer olduğu New York City takımından Manchester City'ye kiralanan Lampard, yedek kulübesinden oyuna girdiğinde doğrudan etki eden bir performans sergiliyor.

Hull City karşısındaki 4-2'lik galibiyette ikinci yarıda oyuna giren Lampard, bir haftada attığı dört golün ikisini kaydetti.

Kira sözleşmesinin biteceği Ocak'ta New York'a gitmesi gereken Frank Lampard, kulüple sözleşmesini uzatmayı şu ana kadar görüşmediğini söylüyor.

Ancak Lampard böyle çok gol atmaya devam ederse City taraftarları İngiltere'de kalmasını isteyebilir.

Chelsea'yi Brezilyalıları taşıdı

Jose Mourinho'nun takımı, Aston Villa karşısında aldığı 3-0'lık galibiyetle liderliğini korudu.

Villa karşısındaki iki golü Brezilyalı oyuncular Oscar ve Willian attı.

Brezilya doğumlu İspanyol vatandaşı Diego Costa'da son altı maçtaki sekizinci golünü atmayı başardı.

Costa'nın golleri geçen sezon gol bulmakta zorlanan Chelsea'nin başarısında büyük rol oynamaya devam ediyor.

Derbilerde puanlar paylaşıldı

Premier Lig'in en büyük ezeli rekabetlerinden ikisi 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı ve bu skorlar sezon başında ligde öne çıkan Chelsea ve Manchester City'ye yaradı.

Liverpool tam ezeli Everton karşısında 1-0'lık kıymetli bir galibiyet alacağını düşünürken, Jagielka'nın uzatma dakikalarındaki müthiş golü Everton'a beraberliği getirdi.

Bu arada Arsenal ve Tottenham arasında oynanan Kuzey Londra derbisinde Alex Oxlade Chamberlain'nin golüne Belçikalı orta saha Nacer Chadli yanıt verdi. Ancak Arsenal Galatasaray maçı öncesi Aaron Ramsey ve Mikel Arteta sakatlandı.

Southampton'ın kayda değer başarısı

Southampton'ın transfer döneminde en iyi oyuncularını daha zengin Premier Lig ekiplerine satması transferin en çok konuşulan noktalarından biriydi.

Ancak bu zor geçiş döneminde takımın başına geçen yeni Menajer Ronald Koeman Southampton'a lige en iyi başlangıçlarından birini yaşatıyor.

Cumartesi günü QPR'ı 2-1 yenen Southampton Chelsea ve Manchester City'nin arasında, ligin ikinci sırasında olmaktan çok mutlu.